NEC schreef afgelopen vrijdag zowaar historie. In Velsen-Zuid maakte het een zevenklapper en boekte het de grootste uitzege sinds 1964. Een broodnodige overwinning in een periode waarin NEC vooral tegen zichzelf voetbalde en resultaten uitbleven met een nederlaag tegen SC Cambuur en een gelukkig punt tegen Jong Ajax. Of dit een éénmalig incident was, zal aanstaande vrijdag moeten blijken wanneer Helmond Sport op bezoek komt.

Het werd maar liefst 1-7. Zian Flemming trof tweemaal doel, en ook Rens van Eijden en jeugdexponent Ayman Sellouf pikten hun goaltjes mee. Trainer François Gesthuizen verbaasde het naar eigen zeggen hoeveel controle en ruimte NEC afgelopen vrijdag kreeg. Toch bleef de oefenmeester op enkele punten kritisch, zoals het feit dat wanneer NEC de bal op de flanken had, er in de as een man tekort kwam.

Helmond Sport
De gasten uit Helmond beleven een dramatisch seizoen. Na 25 wedstrijden staat het op een laatste plaats. Na TOP Oss is het de minst scorende ploeg en beschikt het ook al niet over een beste defensie; enkel FC Dordrecht kreeg meer tegengoals. Daarbij heeft Helmond al veertien competitiewedstrijden niet meer gewonnen en werd het door Tweededivisionist GVVV uitgeschakeld in de KNVB-Beker. De laatste overwinning dateert alweer van 18 oktober. Op bezoek bij FC Dordrecht won het met 1-2. De laatste thuisoverwinning was tegen MVV, op 4 oktober. Gelijke spelen tegen NAC, FC Den Bosch en de overwinning op rivaal FC Eindhoven zullen de enige lichtpuntjes zijn voor de supporters, die dit seizoen op De Braak en daar buiten alles behalve verwend worden. Diego Snepvangers, die met NAC nog in de Eredivisie speelde, is topscorer met vier doelpunten.