Afgelopen zaterdag stond alles, net als aanstaande dinsdag, in het teken van een overwinning. Die overwinning kwam er in de persoon van Saidi Ntibazonkiza. De Nijmegenaren hielden de supporters ruim negentig minuten in spanning maar trokken uiteindelijk aan het langste einde.
Voor een dergelijk scenario zal iedere NEC’er aankomende wedstrijd tegen Willem II tekenen. De drie punten zijn deze weken heilig in de Goffert. Zo ook tegen de Tilburgers die met 17 punten uit 20 wedstrijden voorlaatste staan in de Eredivisie. Alleen RKC, komende zondag tegenstander van NEC, doet het nog slechter.
Een overwinning is voor NEC echter, ook na de overwinning op Sparta, nog steeds broodnodig. De Nijmegenaren staan maar twee punten voor op de ploeg van Alfons Groenendijk.
De voormalig middenvelder krijgt zijn ploeg maar niet aan het voetballen. In de winterstop zijn er met Stef Nijland (PSV) en Michel Donald (Ajax) echter de nodige versterkingen gekomen. Aanvaller Nijland scoorde inmiddels twee keer, Donald debuteert waarschijnlijk zondag op het middenveld. Voorin ontbreekt aanspeelpunt en targetman Frank Demouge, die de afgelopen wedstrijden geflankeerd werd door Nijland en Zijler. De Nijmegenaar is geschorst.
Bij NEC kan Wiljan Vloet weer een beroep doen op Jeroen Heubach. De Tukker werd zaterdag vervangen door Bram Nuytinck, die kan terugkijken op een degelijk debuut in de basis. Inmiddels is Heubach hersteld van zijn griep. Of Lorenzo Davids weer als valse linksbuiten speelt valt te bezien. De balafpakker pur sang wist niet eenmaal gevaar te stichten en NEC was vanaf links totaal vleugellam. Rutger Worm liet zien een goede supersub te zijn met zijn assist en mag hopen op een basisplaats.