Zaterdagavond om 20:45 uur komt promovendus Willem II op bezoek in het Goffertstadion. NEC is in uitwedstrijden nog altijd ongeslagen, maar in eigen huis wil het tot dusver niet vlotten. Met twee kansloze nederlagen op eigen bodem tegen Ajax en FC Twente is NEC er veel aan gelegen om het thuispubliek weer eens te trakteren op een goede wedstrijd. Hekkensluiter Willem II lijkt daar geen verkeerde opponent voor.
Precies dertien jaar eerder, op 22 september 1999, speelde Willem II nog een Champions League-wedstrijd tegen Girondins Bordeaux. Dit dankte Willem II aan een glorieus seizoen, onder leiding van Co Adriaanse. Met een ijzeren discipline en dominant voetbal loodste de oefenmeester de tricolores naar het meest prestigieuze voetbaltoernooi ter wereld. Inmiddels zijn de tijden veranderd voor de Tilburgers. Na een aantal jaar van bungelen in de onderste regionen van de Eredivisie kende het in het seizoen 2010-2011 een rampjaar. Willem II eindigde stijf als laatste en een degradatie naar de Jupiler League werd een onvermijdelijk feit.
Ook op een niveau lager bleven de prestaties lang uit in de kermisstad, maar dankzij een opleving in de seizoensapotheose is Willem II weer terug op het hoogste niveau. De selectie van Willem II is de afgelopen twee jaar behoorlijk gerenoveerd. Welgeteld één speler van het ‘rampjaar’ speelt nog bij Willem II: Niek Vossebelt. Met een selectie dat zeer weinig Eredivisie-ervaring kent hoopt Willem II zich dit seizoen te handhaven.
En het gebrek aan ervaring speelde Willem II in de afgelopen wedstrijd tegen FC Twente ook parten (2-6). De ploeg van Jurgen Streppel toonde veel lef en strijdlust, maar het opportunistische spel werd genadeloos hard afgestraft door de huidige koploper. Ook NEC kreeg afgelopen weekeinde een tik te verwerken. De consorten van Pastoor leken op weg naar een eenvoudige overwinning, totdat invaller Uche Nwofor VVV-Venlo met twee doelpunten alsnog een punt bezorgde.
Beide ploegen beschikken momenteel over een vrijwel compleet fitte selectie en hebben niet te maken met schorsingen. De basiself van NEC zal vermoedelijk ongewijzigd blijven. In de laatste confrontatie met Willem II was NEC met 3-1 te sterk, oud-NEC’ers Björn Vleminckx, Lasse Schöne en John Goossens maakten de Nijmeegse doelpunten.