NEC neemt het dinsdagavond op de Herdgang in Eindhoven op tegen Jong PSV. De vorige twee wedstrijden sloot NEC winnend af met veel goals. NEC wilt uiteraard deze reeks voortzetten tegen Jong PSV.
 
Vrijdag won NEC met 1-4 van Jong FC Utrecht, maar de ploeg was niet 90 minuten lang overtuigend. De Nijmegenaren hadden het lastig met de snelle aanval van Jong FC Utrecht en kwam ook op een 1-0 achterstand. Pas in het laatste half uur lukte het NEC los te komen van Jong Utrecht en Bart van Rooij en Terell Ondaan maakten hun eerste NEC goal.
 
Jong PSV
Het team van trainer Peter Uneken vinden we terug op de 12e plaats. Vorige speelronde verloren de Eindhovenaren pijnlijk met 5-1 in en tegen Volendam. Het was niet de eerste dikke nederlaag. Eerder werd er ook met 6-1 verloren van Excelsior. De gevaarlijkste man aan de kant van Jong PSV is middenvelder Ismael Saibari. De Spaans/Marokkaanse speler maakte in zeven wedstrijden drie goals en gaf twee assists. NEC en Jong PSV speelden zeven keer eerder tegen elkaar. Daarvan won NEC er vier. Jong PSV won één keer van NEC. Dat was in het kampioensjaar, toen werd het 1-0 voor de Eindhovenaren.
 
NEC
NEC kan met veel vertrouwen afreizen naar Eindhoven. De Nijmegenaren scoorden in de laatste twee duels tien (!) keer. Opvallend is dat NEC veel verschillende doelpuntenmakers heeft. Dit seizoen maakten tien verschillende spelers een doelpunt voor NEC. Clubtopscorer is spits Rangelo Janga (3 goals), maar ook Souffian El Karouani verdient de aandacht. De linksachter scoorde twee keer en gaf drie assists. Rogier Meijer heeft duidelijk laten weten graag met opkomende backs te spelen en dat werpt zijn vruchten af.
 
NEC wist dit seizoen nog maar één keer de nul te houden. Dat is dus een mooi streven voor de ploeg van Meijer dat aantal op te krikken naar twee keer. De Nijmeegse defensie kreeg dit seizoen acht tegengoals en dat is net zo veel als bijvoorbeeld Cambuur Leeuwarden.
 
De wedstrijd
Sam Dröge is scheidsrechter bij de wedstrijd. Jong PSV en NEC trappen op dinsdag 18:45 af en is te zien op Fox Sports 2. ForzaNEC houdt natuurlijk een liveblog bij en RN7 is aanwezig om een live radioverslag te houden.
 
Foto: Rob Koppers