Vrijdag staat er voor NEC opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. FC Den Bosch, de nummer vier van de competitie, komt op bezoek in de Goffert. Bij winst kunnen de Nijmegenaren hun play-off positie verstevigen. Het eerste fluitsignaal zal om 20.00 klinken.

NEC heeft zich door winst in de vorige wedstrijd op Roda JC (1-0) omhoog gewerkt op de ranglijst. Vrijdag stond al na zeven minuten de eindstand op het scorebord. Jordy Bruijn nam het enige doelpunt van de avond voor zijn rekening met behulp van Randy Wolters. Hij ontving de bal van Wolters, die na een afvallende bal goed het overzicht behield. Bruijn liep het strafschopgebied in en kapte een keer waarna hij de bal onder de doelman door schoof. De Nijmegenaren konden dus drie punten bijschrijven en stegen zo van de dertiende naar de elfde plaats in de Eerste Divisie. Die elfde plaats is aan het einde van het seizoen goed voor een ticket voor de play-offs.

De tegenstander
FC Den Bosch is de huidige nummer vier van de competitie met 52 punten. De Bosschenaren hebben ondanks hun hoge positie op de ranglijst maar één keer in hun laatste vijf wedstrijden de volle buit gepakt. Drie keer speelden ze gelijk en er werd één keer verloren. De vorige ontmoeting met Den Bosch was begin december vorig jaar. NEC dacht met een punt te vertrekken uit Noord-Brabant, maar werd in de negentigste minuut alsnog verslagen (3-2). Het affiche NEC – FC Den Bosch is de Nijmegenaren historisch gezien goed gezind. NEC verloor in de Goffert nog nooit van de Brabanders, wel werd er één keer gelijkgespeeld.