Vrijdagavond komt TOP Oss op bezoek in De Goffert. NEC wist afgelopen vrijdag een serie van drie niet gewonnen wedstrijden te doorbreken en passeerde zo TOP op de ranglijst in de Eerste Divisie.
NEC had bijna geen kind aan Telstar en kwam al in de 5e minuut op voorsprong via Jonathan Okita. In de tweede helft was Sven Braken tweemaal trefzeker en tekende met zijn doelpunten voor de 0-3 eindstand.
Nu het sportief weer in de goede richting lijkt te gaan, moet NEC buiten de lijnen weer alle zeilen bijzetten. Dinsdag werd bekend dat hoofdsponsor EnergieFlex failliet is verklaard. NEC is achter de schermen druk bezig geweest en ze verwachten donderdagmiddag met meer informatie naar buiten te kunnen treden.
TOP Oss
De ploeg uit Oss kwam dit seizoen goed uit de startblokken en wist hun eerste twee duels te winnen van respectievelijk MVV en Jong PSV. Tegen Cambuur moest het zijn meerdere erkennen maar tegen FC Twente trokken de Ossenaren weer aan het langste eind. Na tien speelrondes vinden we TOP Oss terug op de negende plaats met vijftien punten. Huseyin Dogan is met zes doelpunten de topscorer van het elftal. Bryan Smeets, de ‘Beul van Ajax’, vinden we terug op de tweede plaats in het lijstje van meeste assist makers. 
Ragnar Oratmangoen, die onder contract staat bij NEC, wordt net als vorig seizoen uitgeleend aan TOP Oss. De wedstrijd van aankomende vrijdag zal voor hem dus weer een korte hereniging betekenen met zijn broodheer.
Laatste ontmoeting
De vorige keer dat NEC en TOP Oss elkaar troffen in De Goffert was in april van dit jaar. TOP Oss kwam op voorsprong maar door doelpunten van Groeneveld en Kadioglu bleven de drie punten in Nijmegen en was de eindscore 2-1. TOP Oss heeft uit op bezoek bij NEC nog nooit een goed resultaat kunnen behalen en dat zullen de Nijmegenaren graag zo willen houden.
De wedstrijd
Jeroen Manschot heeft vrijdagavond de leiding over de wedstrijd en zal om 20.00 het eerste fluitsignaal laten klinken. Ben je vrijdag niet aanwezig in De Goffert? Volg de wedstrijd dan live via ons Twitterkanaal en RN7.
Foto: Rob Koppers