De interlandperiode, die niet helemaal op het juiste moment kwam voor NEC, is weer voorbij. De Nijmegenaren kunnen meteen aan de bak met een dubbele speelronde: komende vrijdag wacht Helmond Sport, drie dagen later komen de beloften van FC Utrecht naar De Goffert. 

Een week later, vrijdag 29 november, maakt de ploeg van het trainerstrio de reis naar De Dijk, waar FC Volendam wacht. Wat opvalt, is dat deze drie ploegen NEC het beste liggen sinds de degradatie naar de Eerste Divisie in 2014. Tegen Utrecht en Volendam kent NEC een 100% score, in duels met Helmond Sport ligt het resultaat op 83% (W5, G1). Maar we weten allemaal: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Vrijdag wacht Helmond Sport dus in het Solar Unie stadion. De ploeg van Wil Boessen doet het dit jaar helemaal niet zo slecht, met een zestiende plek. Vorig seizoen wachtten de Brabanders rond deze tijd nog op de eerste overwinning, nu hebben de roodzwarten al 13 punten bij elkaar gesprokkeld. In de beker blameerde Helmond Sport zich wel: bij GVVV werd met 2-1 verloren. Dat zag ook Guus Joppen. De rechtsback speelde de afgelopen twee seizoenen voor NEC en keerde afgelopen zomer terug bij zijn oude liefde. 

Zoals gezegd kwam de interlandperiode niet helemaal op het juiste moment voor NEC. De ploeg raakte na een teleurstellende seizoensstart op stoom en pakte 13 punten in de laatste vijf wedstrijden. Alleen bij koploper Cambuur (1-1) werden punten gemorst. Daarnaast hield NEC vijf keer op rij de nul. Ondanks dat meerdere ploegen dit weekend wel in actie kwamen, staat NEC nog steeds bovenaan. De Graafschap is de naaste belager, met twee punten achterstand. 

Tussen de bedrijven door speelde NEC nog wel een oefenwedstrijd. Op bezoek bij Eredivisionist Sparta werd met 3-4 gewonnen. Moet wel gezegd worden dat beide ploegen met een zo goed als tweede elftal speelden. Bart van Rooij, Ole Romeny en Tom van de Looi waren op pad met de jeugdteams van Oranje. Romeny verloor dinsdagavond nog van Frankrijk, terwijl Van Rooij met Oranje O19 met 3-3 gelijkspeelde tegen Mexico. Van de Looi zat de hele wedstrijd op de bank. De spelers keerden woensdag terug van hun avontuur en zullen donderdag pas weer op het veld staan, bij de afsluitende training.

De verwachting is dat NEC over een zo goed als fitte selectie kan beschikken. Alleen Norbert Alblas is nog altijd revaliderende van een kruisbandblessure. De Nijmegenaren kunnen vrijdag rekenen op de steun van een kleine 250 supporters in het uitvak. De wedstrijd begint zoals altijd om 20:00 en wordt geleidt door Alex Bos, die nooit eerder een wedstrijd van de roodgroenzwarten onder zijn hoede had. FOX Sports zendt de wedstrijd vrijdag uiteraard niét uit, maar wij zullen er natuurlijk wel zijn met een liveblog. 

Foto: Rob Koppers