Na twee simpele overwinningen met – voor NEC-begrippen – dominant voetbal tegen Helmond Sport en Telstar staat er voor aanstaande vrijdag een zwaardere test voor de boeg. De Nijmeegse formatie gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles wat onder leiding staat van oud-NEC-trainer Jack de Gier.

Goed was het afgelopen vrijdag allerminst, de winst des te belangrijker. Tegenstander Helmond Sport kon 90 minuten lang niet imponeren of het NEC enigszins lastig maken. De drie punten waren verdiend, toch zag François Gesthuizen punten van kritiek. "Na de 2-0 hebben we kansen gehad op meer en die moeten we maken. In de laatste fase van de wedstrijd was het niet goed. Te gemakzuchtig, te vaak uit positie. Je wil het publiek ook wat geven en dat lieten we na. Desondanks kregen we nog drie of vier goede kansen", zei hij tegen FOX Sports.

NEC moest deze overwinning wel bekopen met het uitvallen van Anthony Musaba. De snelle buitenspeler mocht al vroeg het veld verlaten en bleek een breukje in zijn enkel te hebben. De geboren Nijmegenaar zal vier tot zes weken in het gips moeten zitten alvorens er gekeken kan worden naar een rentree.

Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles presteert dit seizoen naar verwachting, hoewel het de laatste weken wat minder gaat bij de Deventenaren. Het won twee weken geleden van FC Eindhoven met 3-1, maar verloor hard op bezoek bij Jong Ajax (5-1), werd uitgeschakeld in het bekertoernooi door FC Utrecht (1-4) en leed afgelopen zondag een harde en pijnlijke nederlaag bij MVV: 3-0. Echter moet gezegd worden dat Kowet tot de nederlaag bij Jong Ajax, al sinds 30 augustus van het vorige jaar geen competitiewedstrijd had verloren. Na 26 wedstrijden staat het op een vijfde plek met 44 punten. NEC volgt op de zevende plek met 41 punten. Met 44 gescoorde doelpunten is het niet bepaald productief, en met de 36 tegendoelpunten die Go Ahead Eagles kreeg, is de verdediging ook niet altijd even zeker. Topscorers zijn middenvelder Elmo Lieftink en de Franse aanvaller Antoine Rabillard, beiden waren goed voor zes doelpunten seizoen.