NEC ligt weer op koers. De formatie van Adrie Bogers toont de laatste wedstrijden aan dat het naast goed voetbal beschikt over een dosis werklust. Dit geeft ook aan dat de selectie vertrouwen in de technische staf heeft.

In het begin van het seizoen leek het erop dat NEC even de weg kwijt was. Echter, na vier goede wedstrijden op rij, kunnen we voorzichtig concluderen dat de Nijmegenaren de juiste koers weer hebben gevonden. Maar ook dat het vertrouwen in de technische staf groot is. Zo werd er na de donderspeech van Bogers in Eindhoven na de wedstrijd tegen Jong PSV een uitstekende wedstrijd gespeeld in De Goffert tegen MVV.

Afgelopen vrijdag tegen Fortuna Sittard was het voetbal misschien wat minder, maar de werklust van de Nijmegenaren zorgde ervoor dat de drie punten mee naar Nijmegen gingen. Met tien man overleefde NEC aanval na aanval van Fortuna. Als er geen vertrouwen is vanuit de spelers naar de technische staf dan werkt een uitbarsting als in Eindhoven eerder averechts.

Verdediging
De spelers in verdediging lieten vrijdag in Sittard zien waarom zij het vertrouwen krijgen. Met Wojciech Golla net als in de thuiswedstrijd tegen MVV voorop in de strijd. De Pool lijkt zijn vorm van vorig seizoen hervonden te hebben. Daarom is het zo jammer dat een knieblessure ervoor zorgt dat hij voorlopig niet kan spelen. De absolute leider van de verdediging was echter Joris Delle. Met een absolute wereldredding voorkwam hij dat Fortuna Sittard in de slotseconden nog langszij kwam. De Franse keeper straalt zo veel vertrouwen uit, wat doorsijpelt naar de verdedigers. Als een team zo onder druk staat als NEC in Sittard, dan is het geweldig als een keeper eruit komt bij hoekschoppen en de bal simpel uit de lucht plukt. Dit geeft zoveel vertrouwen en rust. De rust die de verdediging en het hele elftal zo goed kan gebruiken.

RKC Waalwijk
In RKC Waalwijk treffen de Nijmegenaren de huidige nummer 18 van de ranglijst. Zondag werd in extremis thuis een punt gepakt tegen FC Den Bosch, maar vorig seizoen ging het de Waalwijkers toch een stuk voortvarender. De club haalde de play-offs, waarin het verloor van FC Emmen. Bij RKC kan Hans Mulder zijn rentree maken. De middenvelder die ook nog een aantal wedstrijden voor NEC speelde, werd onlangs nog gecontracteerd. Tussen 2006 en 2011 speelde hij ook al voor RKC.

NEC mist vrijdag naast Golla ook Anass Achahbar, Jari Schuurman en Guus Joppen die na zijn twee gele kaarten in Sittard, automatisch een wedstrijd is geschorst. Daartegenover staat de terugkeer van de man in vorm Ferdi Kadioglu die de wedstrijd in Sittard tegen Fortuna nog aan zich voorbij moest laten gaan vanwege zijn uitnodiging voor Oranje onder 19.

Vrijdag 13 oktober: NEC-RKC Waalwijk