NEC reist vrijdag af naar de nieuwe koploper van de Eerste Divisie. Tegen FC Den Bosch zal het moeten laten zien of de overwinning op FC Volendam het begin is van een periode met goede resultaten.
Afgelopen vrijdag pakte NEC, voor het eerst sinds begin november, eindelijk weer eens drie punten. Na een periode van drie wedstrijden zonder winst voor de Nijmegenaren, werd FC Volendam vooral in de tweede helft gekraakt door het elftal van trainer Jack de Gier. Boy Deul schoot de bezoekers op voorsprong maar die werd binnen drie minuten teniet gedaan. Jonathan Okita kwam 1-op-1 met de keeper en ronde succesvol af. De eerste helft werd ondanks twee doelpunten vooral gekenmerkt door veel balverlies aan beide kanten en het ontbreken van gevaarlijke situaties voor het doel. 
In de tweede helft was er geen twijfel over mogelijk welk team voor de overwinning ging. Kort na rust was het Brahim Darri die zorgde voor een Nijmeegse voorsprong. Eenmaal via een schijnbeweging en een schot, en eenmaal via een afstandsschot op de onderkant van de lat. Rens van Eijden en Anass Achahbar werden later in de wedstrijd toegevoegd aan het lijstje doelpuntenmakers. Met vijf doelpunten werd het publiek na lange tijd weer beloond voor hun komst naar het Goffertstadion.

Zo leek er aan de onrust – in ieder geval voor even – een einde te komen in Nijmegen, tot dinsdag het nieuws wereldkundig werd dat Remco Oversier de club per direct zou verlaten. De technisch directeur had ‘een verschil van mening over de te varen koers wat betreft technisch beleid’. Lees hier meer over de tijd van Oversier bij NEC.

FC Den Bosch
De tegenstander van vrijdag is de onverwachte koploper van de competitie. Den Bosch profiteerde van het verlies van hun concurrent. Go Ahead Eagles werd ruim verslagen door Jong PSV (5-1), waardoor de Bosschenaren nu met één punt verschil bovenaan staan. Het verschil had groter kunnen zijn maar zij kwamen in hun eigen wedstrijd niet verder dan een gelijkspel tegen Jong Utrecht (1-1). De laatste keer dat NEC op bezoek ging bij FC Den Bosch was in september 2017. Toen gingen de Brabanders er vandoor met de drie punten en werd NEC met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Die verliespartij werd begin dit jaar goed gemaakt door een 1-0 overwinning in eigen huis. Steeven Langil verzilverde toen een penalty.
De wedstrijd
Vrijdagavond staat de wedstrijd onder de arbitrale leiding van Joey Kooij. Eerder dit seizoen floot hij ook al de ontmoeting tussen Jong Utrecht en NEC. De aftrap is om 20.00 en live te volgen via ons Twitterkanaal en RN7. FOX Sports zendt de wedstrijd uit op kanaal 2.

Foto: Rob Koppers