Voor NEC is de opdracht voor de wedstrijd van komende vrijdag duidelijk: er moet gewonnen worden van Telstar om niet nog verder achterop te raken in de Eerste Divisie. De Nijmegenaren zitten in een zware fase.

NEC won namelijk al drie competitiewedstrijden niet meer, kent veel moeite met de zoektocht naar een nieuwe doelman en alsof dat nog niet genoeg was bleek hoofdsponsor EnergieFlex deze week op omvallen te staan. Een succes in Velsen-Zuid is dus zeer welkom.

De nederlaag tegen FC Eindhoven van afgelopen vrijdag betekende het eerste verlies in eigen huis in de Eerste Divisie sinds 9 april 1994. Het was misschien wel de slechtste wedstrijd van de ploeg van trainer Jack de Gier, die op knullige wijze op achterstand kwam en in de tweede helft onvoldoende aanstalten maakte om voor de gelijkmaker te zorgen. NEC pakte in de afgelopen drie wedstrijden slechts één punt. Van Almere City werd verloren en thuis tegen Go Ahead Eagles werd het 1-1.

Telstar
In de Eerste Divisie over welke tegenstander dan ook zeggen ‘dat het te doen moet zijn’ is niet zo verstandig. Dat zou iedereen in Nijmegen inmiddels wel moeten weten. Want ja, Eindhoven stond op de zeventiende plaats voor het treffen met NEC afgelopen vrijdag, maar ging er wel met de drie punten vandoor. Telstar heeft na negen wedstrijden maar drie punten minder dan NEC. Toch staan er vijf clubs tussen op de ranglijst.