NEC gaat vrijdag op bezoek bij de huidige nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie: FC Den Bosch. De laatste twee keer dat NEC daar op bezoek ging werd er verloren.

Afgelopen week hoefde NEC niet te voetballen in verband met de interlandperiode en speelt zodoende komend weekend twee keer. Vrijdag wacht FC Den Bosch en maandag komt De Graafschap op bezoek.

De laatste wedstrijd dateert alweer van 30 augustus, toen won NEC in eigen huis met 4-2 van Telstar. NEC begon sterk aan dat duel en kwam vroeg op voorsprong door een doelpunt van Ole Romeny. Vlak na rust kon NEC de score verdubbelen, maar de inzet van Van Landschoot werd gekeerd. Daarna profiteerde Telstar van een slappe fase van NEC en kwam het op gelijke hoogte. Maar meteen kwam NEC weer op voorsprong door een schitterend schot van Randy Wolters in de verre bovenhoek. Daarna pakte NEC door en maakte Romeny zijn tweede doelpunt. Invaller Plet zorgde bij Telstar nog voor een slotoffensief, maar dit mocht niet meer baten. Aan Nijmeegse zijde besliste Jonathan Okita de wedstrijd met een mooie solo.

Selectie
Na de laatste wedstrijd tegen Telstar zijn er twee nieuwelingen aan de selectie toegevoegd. Zian Flemming werd voor één jaar gehuurd van PEC Zwolle. Etien Velikonja kwam over van ND Gorica en tekende een contract voor één jaar met een optie voor een extra jaar. Daar tegenover stond het vertrek van Mike Trésor Ndayishimiye en Sven Braken naar respectievelijk Willem II en AS Livorno. Vermoedelijk zal Flemming de ‘nummer tien’ positie innemen en zal dit ten koste gaan van Mart Dijkstra. De vraag is of Velikonja ook vanaf het begin zal starten ten faveure van Romeny, die afgelopen wedstrijd twee keer wist te scoren.

Tegenstander
FC Den Bosch staat na vier gespeelde wedstrijden met twee punten op een achttiende plaats. De Bosschenaren begonnen het seizoen met een gelijkspel tegen Jong PSV. Daarna werd er nog een keer gelijk gespeeld tegen FC Eindhoven en werd er twee keer verloren van Telstar en SC Cambuur. In de selectie van FC Den Bosch vinden we twee oud-NEC spelers terug. Christophe van Zupthen kwam afgelopen seizoen uit voor Jong NEC, maar speelde geen officiële wedstrijd in het eerste van NEC. Paco van Moorsel kwam in het succesvolle kampioensjaar 2014/15 uit voor NEC, hij speelde achttien duels en scoorde daarin één keer.

Vorige ontmoetingen
De laatste ontmoeting tussen beide ploegen was op 15 maart 2019. In de Goffert won NEC met 5-0 van FC Den Bosch. Okita maakte een hattrick, verder waren ook Ndayishimiye en Druijf goed voor een doelpunt. De uitwedstrijd in Den Bosch op 7 december 2018 werd met 3-2 verloren. De ploeg van Jack de Gier kwam toen vlak voor rust met tien man te staan na een rode kaart van Joey van den Berg, maar gaf in de tweede helft een voorsprong uit handen.

De wedstrijd
Aanstaande vrijdag zal de wedstrijd onder leiding staan van Jochem Kamphuis en wordt er afgetrapt om 20:00. Zoals gewoonlijk mis je niets van de wedstrijd via ons liveblog, Twitterkanaal en op de radio via RN7.

Foto: Rob Koppers