NEC neemt het zondag (aftrap 12.15 uur) op tegen De Graafschap. Beide teams zullen zich willen revancheren na een nederlaag in de vorige speelronde. De vorige ontmoeting in Doetinchem was in 2017 en werd gewonnen door NEC: 1-3.
 
 
De tegenstander
De Superboeren begonnen de competitie beter dan NEC. Met twee overwinningen uit twee wedstrijden behaalden ze een 100% score. Daar kwam afgelopen maandag een enorme dreun tegenover te staan. Jong AZ droogde de ploeg van trainer Mike Snoei af met 7-3. De Alkmaarders speelden weliswaar met een versterkt team, maar dat maakte de nederlaag niet minder pijnlijk. Eerder werd de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles verzet, daarom heeft De Graafschap een wedstrijd minder gespeeld dan NEC.
 
De Graafschap weet wel hoe het moet scoren. In een aanvallende 4-5-1 formatie, met Ralf Seuntjens in de spits, scoorden de Superboeren al elf keer in drie duels. Daarbij zijn middenvelders Elmo Lieftink en Daryl van Mieghem belangrijk. Zij wisten in alle drie de duels te scoren. Vorig seizoen werd dit duel overigens alleen in de Goffert afgewerkt (door corona werd de wedstrijd in Doetinchem afgelast). Jonathan Okita bezorgde NEC in de laatste minuut een punt. De Graafschap moet het zondag stellen zonder spits Seuntjens. De aanvaller viel tegen Jong AZ geblesseerd uit en is na verwachting een tijdje uit de roulatie.
 
NEC
NEC verloor afgelopen zondag in de eigen Goffert met 0-1 van Almere City. Pas in het laatste halfuur kwam NEC tot leven, maar het mocht niet baten. Veel spelers die tegen FC Volendam een goede indruk achterlieten vielen tegen Almere City erg tegen. NEC speelde saai voetbal met weinig beweging vooruit. Rangelo Janga die tegen FC Volendam twee keer scoorde was onzichtbaar tegen Almere City. Aanvoerder Rens van Eijden miste strijdlust bij zijn team. "Tegen Volendam en Jong Ajax wonnen we op strijdlust, daarin waren we vandaag ondermaats. Ook aan de bal was het niet goed genoeg”, zei hij na afloop. Rogier Meijer zag ook lichtpunten tegen Almere: "Het is ook niet zo dat Almere ons alle hoeken van het veld liet zien. Het was een gelijkwaardige wedstrijd. Er zijn wel dingen waarvan we kunnen leren. Zeker in de eerste helft waren we te slordig aan de bal en hadden we te weinig energie in het positie kiezen”, zei hij tegenover FOX Sports.

Arbitrage
De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie. Hij wordt geassisteerd door dhr. Diks en dhr. Steegstra. Vierde official Michael Eijgelsheim maakt het kwartet compleet.

De wedstrijd is te volgen via FOX Sports en via het radioverlsag van RN7. ForzaNEC houdt natuurlijk een liveblog bij.

Foto: Rob Koppers