Zaterdagavond staat de eerste kraker in het nieuwe seizoen voor NEC op het programma. In het uitduel met titelkandidaat Roda JC kan er alvast vertrouwen getankt worden voor de rest van het seizoen. 
Met zeven punten uit drie wedstrijden is het seizoen relatief goed van start gegaan voor de Nijmegenaren. Vorige week vrijdag werd er gewonnen van FC Dordrecht. Mede door een onterecht afgekeurde goal van Achahbar werd het in de laatste minuten nog billenknijpen maar trok de ploeg van Jack de Gier toch de overwinning over de streep. NEC creëert kansen genoeg, maar is niet efficiënt in de afronding. Nieuwe eerste keeper Norbert Alblas behoedde NEC meerdere malen voor een tegendoelpunt. Al vroeg in de wedstrijd overtuigde hij het Nijmeegse publiek door met een fenomenale zweefduik een vrije trap uit de kruising te tikken. Volgens De Gier ontbreekt de wedstrijdscherpte nog. Tegen Roda JC zal blijken of die scherpte er al is.
Tegenstander
Roda JC vinden we na drie speelrondes terug op de 9e plaats. Ze wonnen hun eerste twee wedstrijden van respectievelijk Jong Ajax en Almere City. Uit tegen Twente verspeelde de ploeg uit Kerkrade een 0-1 voorsprong (3-1 nederlaag). Een dag voor het sluiten van de transfermarkt werd de Finse spits Tim Väyrynen aangetrokken. Wellicht dat hij zijn debuut maakt in de wedstrijd tegen NEC. Centrale verdediger Richard Jensen vinden we zaterdag zeker niet terug op het wedstrijdformulier. Hij heeft interlandverplichtingen met Finland Onder 21. 
Eerder namen we enkele potentiële concurrenten van NEC onder de loep. Lees hier het verslag over Roda JC.
De wedstrijd
De aftrap van Roda JC – NEC is zaterdagavond om 20:45 in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Bas Nijhuis zal de topper in de Eerste Divisie in goede banen gaan leiden. Jack de Gier zal zaterdag niet kunnen beschikken over Ole Romeny (O19) en Josef Kvida (Jong Tsjechië). Kvida en Van Eijden vormden de laatste wedstrijden het centrale duo in de verdediging. De Gier zal dus even moeten puzzelen achter in.

Foto: Rob Koppers