Het is nog geen maand na de WK-finale maar de Eredivisie staat alweer voor de deur! Terwijl voormalig NEC’ers als Barreto, Holman en Rommedahl zichzelf in de kijker speelde, was het voor de huidige groep voetballers een rustige vakantie.
In deze vakantie was het voor het technisch platform echter bijna letterlijk en figuurlijk spitsuur. Aanvallende versterking was (en is misschien wel) broodnodig. Inmiddels heeft trainer Vloet vijf nieuwelingen mogen verwelkomen. Als tweede/derde keeper is Jeremy de Vriendt gekomen, samen met Jasper Cillessen mag hij uitvechten wie er tweede doelman wordt. Voor de backposities zijn Nathaniel Will en Remy Amieux gekomen om zo Nuytinck en Wellenberg van concurrentie te voorzien. Op het middenveld lijkt de Deen Niki Zimling al een zekerheidje, iets wat mogelijk ten koste gaat van Man of the Season 2009/2010 Lorenzo Davids. Voor de flankposities voorin is tot nu toe alleen Leroy George gekomen, een extra buitenspeler voor het gewenste 4-3-3 lijkt een must. Hiervoor is de 29-jarige Thomas Chatelle in beeld, nu hij bij Anderlecht niet kan rekenen op een basisplaats als rechteraanvaller.
De grootste kwaliteitsimpuls vergeleken met vorig seizoen lijkt echter de terugkeer van Lasse Schöne. In de laatste wedstrijd van het vorig seizoen mocht hij al even ruiken aan het echte werk en liet hij al zien het voetballen niet verleerd te zijn. In de voorbereiding behoorde de jonge Deen ook steevast tot de beste spelers. Ook Vloet liet deze week optekenen in de media dat hij zeer content is met de terugkeer van Schöne, die kan rekenen op een basisplaats. Hetzelfde geldt voor Gabor Babos, Ramon Zomer, Björn Vleminckx en Leroy George. Ook de backs van vorig seizoen lijken hun plek te behouden. Naast Zomer strijden Mark Otten en Rens van Eijden voor hun plaats, een strijd die gewonnen lijkt door de laatste. Het Deense middenveld wordt gecomplementeerd door Bas Sibum en links voorin mag John Goossens proberen Björn Vleminckx van goede voorzetten te voorzien.
Tegenstander zaterdag (18:45!) is VVV Venlo. De Venlonaren hebben sinds de verkoop van Keisuke Honda een goede naam in Europa. Wederom werd een aantal jonge talenten gehaald en/of gehuurd. Het meest in het oog springend zijn de drie spelers gehuurd van Porto. Jorge Chula, Josué Pesqueira en Diogo Viana (ook vorig jaar rijpende bij VVV) moeten samen met de Nigerianen Nkume en Uchebo en de Japanner Yoshida weer geld in het laatje brengen voor VVV. Ook bij de ploeg van Jan van Dijk keert een belangrijke speler terug van een kruisbandblessure. Niemand minder dan Dennis Gentenaar zal vermoedelijk weer onder de lat staan. Ook het Limburgse talent Bryan Linssen is geen onbekende voor Vloet en zijn mannen. De jongere broer van Edwin Linssen stond lang in de belangstelling van NEC maar koos uiteindelijk toch voor de Limburgse buren. Overigens verliep de voorbereiding van VVV zeer matig; van alle oefenpotjes tegen profclubs wist het slechts van Go Ahead te winnen. Verloren werd van West Bromwich Albion, Telstar(!), Borussia M’gladbach, Helmond Sport(!) en Allemania Aachen.
Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Van Eijden, Zomer, Nuytinck; Sibum, Schöne, Zimling; George, Vleminckx en Goossens.
Vermoedelijke opstelling VVV: Gentenaar; Timisela, De Regt, Paauwe, Nkume; Leemans, Toth, Pesquiera; Ahahaoui, Boymans en Uchebo.
Klik hier voor onze foto’s van de vrijdagtraining