Terwijl er op zondag nog ruim werd gewonnen in Utrecht (0-3), staat er op vrijdag al een nieuwe wedstrijd op het programma. In het Goffertstadion is laagvlieger VVV-Venlo de tegenstander. De Venlonaren staan op de zeventiende plaats met slechts zestien punten, drie meer dan hekkensluiter Willem II. Na drie overwinningen op rij lijkt NEC op jacht te zijn naar de zesde plaats. Door in Utrecht van nummer zes FC Utrecht te winnen, is het gat met de Domstedelingen nog maar zes punten. De ploeg van Jan Wouters gaat dit weekend op bezoek bij PSV. Door een overwinning van NEC op VVV, zou het gat met Utrecht nog maar drie punten kunnen zijn, maar dan moet PSV zich niet verslikken.
De onderlinge confrontatie tussen FC Utrecht en NEC van vorige week, verliep voor de Domstedelingen dramatisch. Al vroeg in de wedstrijd kwam NEC op voorsprong via Platje, die een corner vanaf de rechterflank zomaar binnen kon schieten. NEC controleerde in de eerste helft. In de tweede helft ging Utrecht wat meer aanzetten, maar echt gevaarlijk werd de ploeg eigenlijk niet. Vijf minuten voor tijd werden de kansen van Utrecht helemaal weggevaagd door Erik Falkenburg, die de verdediging omzeilde en de bal in de korte hoek achter doelman Ruiter schoot. In blessuretijd strooide invaller Ruud Boymans nog wat extra zout in de Utrechtse wonden door op de goalie af te dribbelen en de bal over hem heen te stiften: 0-3.
Voor VVV leek het afgelopen weekend een hele mooie te worden. In Heerenveen traden de Venlonaren aan tegen de ploeg van Marco van Basten, waar het enigszins goed liep. Na ruim een half uur spelen maakt Uche Nwofor er dan ook 0-1 van in het Abe Lenstra Stadion. In de tweede helft kopte Marcel Seip de bal over Heerenveen-goalie Nordfeldt heen en tekende hiermee aan voor de 0-2. De zorgen voor Van Basten leken alleen maar groter te worden. Twee minuten later zorgde Lukas Marecek echter voor de aansluitingstreffer. In de laatste officiële minuut snoepte Heerenveen via Finnbogason toch nog een puntje af van VVV. Hiermee ging VVV-trainer Ton Lokhoff toch met een zuur gevoel huiswaarts.
                               
                      NEC druipt af na het weggeven van een 0-2 voorsprong in Venlo
Eerder dit seizoen speelden VVV en NEC in Venlo al tegen elkaar. Al in de tweede minuut opende Michel Breuer de score voor NEC. In de tweede helft maakte de huidige topscorer van NEC, Melvin Platje, de 0-2 voor de Nijmegenaren. De zege leek onderhand wel binnen voor NEC. Het tegendeel bleek waar te zijn, want het geheime wapen van VVV kwam in de ploeg: Uche Nwofor. De Nigeriaan scoorde al snel de aansluitingstreffer en een kwartier voor tijd bracht hij de stond ook in evenwicht. Met een teleurstellend gevoel kon de selectie van NEC weer terug naar Nijmegen.
In Nijmegen zal Lokhoff het moeten doen zonder Robert Cullen. De Japanner is uitgeschakeld vanwege een knieblessure. Het meespelen van Ahmed Ammi is vanwege kuitklachten onzeker. Aan Nijmeegse zijde is Victor Pálsson geschorst na zijn gele kaart in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Hij zal worden vervangen door Navarone Foor. Gabor Babos behoudt zijn plek onder de lat en datzelfde geldt voor Melvin Platje. Ruud Boymans is nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen.
De wedstrijd in de Goffert staat onder leiding van arbiter Jeroen Sanders. Hij zal worden bijgestaan door assistent-scheidsrechters De Vree en Brondijk. De heer Bekebrede zal fungeren als vierde official.
Vermoedelijke opstelling: Babos; Will, Van Eijden, Breuer, Amieux; Koolwijk, Falkenburg, Van der Velden; Foor, Platje, Rieks.