Zondag staat de dertiende competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. NEC neemt het in de eigen Goffert op tegen VVV-Venlo. De wedstrijd tegen de Noord-Limburgers zal om 14.30 uur aanvangen en wordt geleid door Dennis Higler.
NEC
In Nijmegen staan ze weer met beide benen op de grond. Na 7 overwinningen op rij in de competitie werd er met klungelig met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij Sparta. Hoewel NEC in de 85e minuut nog met 0-2 leidde en er niks aan de hand leek voor de Nijmeegse equipe, kwamen de Kasteelheren toch langzij door in de 87e en de 94e minuut te scoren. Door deze puntendeling is Roda JC op gelijke hoogte gekomen op de ranglijst en gaan beide elftallen met 31 punten aan de leiding. NEC behoudt wel de koppositie, omdat het een beter doelsaldo heeft.
Helaas zitten zulke wedstrijden er eenmaal tussen in een seizoen en moeten die snel vergeten worden, want zondagmiddag wacht met VVV-Venlo weer een lastige opponent. En op een of andere manier ligt VVV-Venlo de Nijmegenaren niet. Denk terug aan twee seizoenen geleden wanneer NEC het laatst tegenover ‘The Good Old’ stond en finaal de mist in ging en met 1-2 verloor. Een paar maanden eerder werd er in De Koel een 0-2 voorsprong weggegeven en kwamen de Limburgers terug tot 2-2.
VVV-Venlo
De bezoekers zijn het seizoen gematigd begonnen. Het VVV van trainer Maurice Steijn staat op negende plaats met slechts 18 punten uit 12 duels. De doelstelling bij de Limburgers is om via een periodetitel aan het einde van de rit mee te mogen deelnemen aan de promotie/degradatiewedstrijden. De laatste competitiewedstrijd die VVV speelde werd een remise. In Eindhoven werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong PSV, waar men in de slotminuut alsnog een puntje pakte. De laatste zege in de competitie dateert van 3 oktober tegen Helmond Sport. (2-1) Erna werd er met 1-0 verloren van Sparta en met 0-0 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. VVV is dus uit op een stunt. De mannen van Ruud Brood zijn dus gewaarschuwd.
Oud-spelers
Het treffen tussen NEC en VVV levert leuke statistieken en herrineringen op. Zo speelden Dennis Gentenaar en Jeffrey Leiwakabessy een aantal seizoenen voor de Limburgers en keert huidig VVV-spits Melvin Platje terug in De Goffert waar hij 61 duels speelde en 15 keer scoorde.
Historie
Van de laatste tien ontmoetingen tussen beide clubs wonnen de Nijmegenaren er vijf en speelde het 3 keer gelijk. Tweemaal werd er verloren. De laatste ontmoeting dateert van 15 februari 2013. Toen ging NEC in de eigen Goffert met 1-2 onderuit. De laatste thuiszege van NEC op VVV-Venlo vond plaats op 17 december 2011. Toen waren twee goals van John Goossens doorslaggevend.
Blessures en schorsingen
Ruud Brood beschikt voor het treffen met VVV-Venlo ten opzichte van de voorgaande weken maar over een smalle selectie. Zo zitten Marcel Appiah (knieband), Paco Van Moorsel (enkel) en Kristian Emilsson (hamstring) niet bij de selectie en staan achter de namen Daemen en Haitz nog vraagtekens. Verder is het nog aftasten wat de opstelling wordt voor zondag, want Santos en Foor vechten een onderlinge strijd uit voor de ‘10’-positie.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits, Disveld; Van Eijden, Haitz/Conboy, Leiwakabessy/Conboy; Breinburg, Daemen/Mert, Foor/Santos; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe 
De opstelling van de lezers (225 reacties): Smits (208); Gravenbeek (124), Van Eijden (200), Haitz (171), Conboy (159); Daemen (192), Santos (136), Breinburg (206); Jahanbakhsh (194), Ars (218), Limbombe (188). 
Bezig met laden…