NEC treedt vrijdagavond in het eigen Goffertstadion aan tegen Jong PSV. Met de overwinning op Roda JC van vorige week in het achterhoofd, kan er met vol vertrouwen worden uitgekeken naar de wedstrijd tegen de Eindhovenaren.
NEC toonde zich veerkrachtig in het duel in Kerkrade vorige week en wist een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Door de doelpunten van Jonathan Okita, Sven Braken en Anass Achahbar konden er drie punten bijgeschreven worden. Norbert Alblas was weer in vorm en voorkwam een aantal keren een tegendoelpunt met zijn uitstekende reflexen. Ook liet hij zien over aanvallende kwaliteiten te beschikken. Met een verre trap zette hij Braken één-op-één met de keeper, waarna deze succesvol afrondde. Door de afwezigheid van Josef Kvida achterin, koos De Gier voor Mathias Bossaerts. De debutant maakte bijna tachtig minuten vol maar moest vanwege kramp vervangen worden.
Tegenstander
Jong PSV staat met vier punten uit vier wedstrijden op de veertiende plaats. TOP Oss en Jong FC Utrecht werden te sterk bevonden en tegen Helmond Sport kwamen ze niet verder dan een gelijkspel. Alleen tegen FC Eindhoven pakte het de volle buit. Vorig jaar eindigde de Jong ploeg uit Eindhoven nog op een knappe vijfde plek.