Vrijdagavond komt Helmond Sport op bezoek in de Goffert. Met nog vijf wedstrijden te spelen staat NEC op de veertiende plaats. Het gat met de dichtstbijzijnde play-offplek bedraagt twee punten en dus is er bij NEC vrijdag vanaf 20.00 alles aan gelegen om de volle buit te pakken.

In de eerste wedstrijd onder leiding van Ron de Groot pakte NEC meteen drie punten. Na een reeks van drie verloren wedstrijden tegen Sparta, Jong Ajax en Jong AZ werd er afgelopen maandag met 1-2 gewonnen van Jong PSV. Deze overwinning was tevens ook de eerste uitoverwinning sinds oktober vorig jaar, toen won NEC in Velsen-Zuid met 0-3 van Telstar. De Nijmegenaren openden maandag via een penalty in de twintigste minuut de score tegen Jong PSV. Jonathan Okita werd door Jordy Bruijn in het strafschopgebied bereikt waarna Okita naar de grond werd gebracht. Ferdy Druijf verzilverde de penalty en zette NEC op een 0-1 voorsprong.

Na een paar kansjes voor de Eindhovenaren was er het tweede doelpunt van NEC twee minuten voor rust een feit. Tom Overtoom zag Okita vertrekken en stuurde de bal voorwaarts, de aanvaller rekende op zijn beurt af met zijn directe tegenstander en plaatste daarna de bal hoog de verre hoek het doel in. In de slotfase was Sturing onfortuinlijk toen een voorzet op zijn borst belandde en achter Mattijs Branderhorst eindigde, maar de zege werd over de streep getrokken.

Tegenstander
Helmond Sport staat nu op de voorlaatste plaats in de competitie. Vorig jaar was die negentiende plaats ook de eindklassering voor de Helmonders. Helmond Sport zit al sinds de degradatie in 1984 in de Eerste Divisie en het lijkt er op dat daar niet snel verandering in gaat komen. In de laatste vijf seizoenen was de twaalfde plek het beste resultaat voor de Brabanders. Vorig week vrijdag werd er nog met 1-3 in eigen huis verloren van Jong Ajax.

Eerdere ontmoetingen
NEC en Helmond Sport ontmoetten elkaar deze eeuw tot nu toe vijf keer, waarvan NEC in vier wedstrijden de winst pakte, in de andere wedstrijd werden de punten verdeeld. De laatste ontmoeting met de Helmonders was in september van vorig jaar. Na een 0-2 voorsprong via goals van Anass Achahbar en Brahim Darri werd de score door twee tegendoelpunten gelijkgezet. Tien minuten voor tijd was opnieuw Achahbar trefzeker en zorgde hij met zijn doelpunt voor de drie punten.

De wedstrijd
Vrijdag om 20.00 zal scheidsrechter van dienst Edgar Bijl het eerste fluitsignaal laten klinken. De wedstrijd wordt niet live uitgezonden, des te meer reden om naar de Goffert te komen. Gaat dat niet lukken dan houden we je op de hoogte via ons liveblog en Twitterkanaal of luister naar het radioverslag via RN7.

Foto: Rob Koppers