NEC ontvangt vrijdag FC Volendam in het Goffertstadion. Het verschil tussen de twee ploegen op de ranglijst bedraagt slechts één punt, waardoor NEC met haar tiende plek de Volendammers twee plaatsen onder zich heeft staan. Vorig seizoen won NEC tweemaal van ‘Het Andere Oranje’, toen werd het 3-0 en 0-2.

De Nijmeegse equipe heeft wat moeilijkheden, voornamelijk op het middenveld. Joey van den Berg is geschorst (vijf gele kaarten), Tom Overtoom is geblesseerd en Kevin Jansen, die dit seizoen tweemaal de vrijgekomen plek op het middenveld innam, is teruggezet naar de beloften, waardoor het een lastige puzzel lijkt te worden voor coach Jack de Gier. Mart Dijkstra is terug van een schorsing (vijf gele kaarten) en zal hoogstwaarschijnlijk starten. Frank Sturing heeft na een blessure de groepstraining inmiddels hervat en is wellicht ook een optie voor De Gier.

Hans de Koning-effect
FC Volendam wil de ongeslagen reeks van negen wedstrijden voortzetten in Nijmegen. De ploeg van trainer Hans de Koning staat weliswaar twee plekken onder NEC, maar heeft een wedstrijd minder verloren dan de Nijmegenaren. Drie daarvan waren tegen de gedeelde koplopers Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles en FC Den Bosch. De vierde verliespartij was tegen de beloften van PSV.

De Koning lijkt zijn ploeg op de rit te hebben. Sinds zijn aanstelling eind september heeft de ploeg nog niet verloren en heeft het de weg omhoog ingezet. Aanvaller Nick Doodeman is één van de belangrijkste spelers van FC Volendam. De Venhuizense buitenspeler miste dit seizoen nog geen wedstrijd en is topscorer van Volendam met vier doelpunten.

De laatste keer dat NEC geen punten pakte tegen FC Volendam was in het seizoen 1997-1998, toen beide ploegen nog uitkwamen in de Eredivisie. NEC eindigde dat seizoen op de achtste plaats, de Volendammers werden laatste en degradeerden naar de Eerste Divisie.

Foto: Rob Koppers