NEC neemt het morgenavond in de eigen Goffert op tegen Telstar uit Velsen-Zuid. Na de moeizame zege op Jong FC Twente proberen de mannen van Ruud Brood voor de negende keer op rij (!) voor een driepunter te gaan. Het duel zal worden geleid door de heer Mulders en zal om 20.00 uur aanvangen.
Jong FC Twente
NEC won afgelopen vrijdag nipt en tamelijk onverdiend met 0-1 van de beloften van FC Twente. In een draak van een wedstrijd werd Cristian Santos matchwinner. De Venozulaan scoorde zijn zeventiende treffer van dit seizoen en deed dat wederom met zijn kop uit een hoekschop. De goal was tot dan toe het enige lichtpuntje aan NEC’s zijde, want verder werden er geen noemenswaardige kansen gecreëerd en konden de beloften uit Enschede zich goed staande houden. Na de thee drong Jong FC Twente wat meer aan, leverde het ook enkele mogelijkheden op, maar stonden Smits en de verdediging van NEC goed opgesteld om de marge intact te houden. Ondertussen werd er nog twee keer gewisseld door Ruud Brood. Van Moorsel kwam het veld in voor Foor en Waalkens verliet op zijn beurt het veld voor A-junior Joosten. Laatstgenoemde bekroonde zijn invalbeurt bijna met een treffer, maar in de slotminuut van het duel zag hij zijn poging over het doel scheren.
Telstar
De mannen van trainer Michel Vonk vinden we terug op de vijftiende plaats in de Jupiler League. Een positie waar De Witte Leeuwen normaliter ook thuis horen met af en toe uitschieters naar boven en diepe dalen naar onderen. Van de laatste zes duels won Telstar er drie en verloor het slechts twee keer van Jong FC Twente en VVV Venlo. VVV Venlo was tevens het laatste duel dat men speelde. In het eigen Tata Steelstadion werd men met 0-3 afgedroogd door de bezoekers uit Limburg. Ex-NEC’er Melvin Platje scoorde een van de drie doelpunten.
Telstar – NEC  
Eerder dit seizoen ging NEC op bezoek in het Tata Steelstadion. Om precies te zijn op 1 december 2014 wonnen de Nijmegenaren nipt met 0-1. Het werd uiteindelijk een harde wedstrijd met diverse gele kaarten voor beide elftallen en zelfs een rode voor NEC. Alireza Jahanbakhsh kreeg een rode kaart toegewezen wegens erg gemeen spel. De uiteindelijk winnende treffer kwam op naam van Cristian Santos. Het goudhaantje was wederom erg effectief voor de Nijmeegse formatie.
Historie
Zoals hier boven vermeld stonden beide elftallen op 1 december 2014 voor het laatst tegenover elkaar. Voor die tijd moeten we een aantal jaar terug in de tijd. In het seizoen 2009/2010 stond NEC voor het laatst tegenover De Witte Leeuwen. Op De Eendracht werd in een oefenwedstrijd met 3-1 gewonnen. Goals werden gescoord door Vleminckx (2x) en Ntibazonkiza.
Wedstrijdselectie
NEC lijkt het aanstaande vrijdag zonder vleugelspeler Limbombe te moeten doen. De Belg kampt met griep. De afgelopen maanden moesten meerdere spelers (Van Eijden, Daemen, Gravenbeek red.) wedstrijden missen wegens griep. Daar tegenover staat wel de terugkeer van Jahanbakhsh en Ars. Beiden waren niet fit genoeg voor het treffen tegen Jong FC Twente, maar lijken vrijdag weer hun opwachting te mogen maken vanaf het beginsignaal. Ook Gravenbeek keer naar aller waarschijnlijkheid terug in de basis. Ook hij ondervond hinder van de griep met het duel tegen de Tukkers.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Breinburg, Foor; Jahanbakhsh, Ars, Santos/Waalkens