Vrijdag staat de eerste thuiswedstrijd van het jaar op de rol voor NEC. Tegenstander Telstar staat op de zestiende plek in de Eerste Divisie, pijnlijk genoeg nog maar één plek onder de Nijmegenaren. De aftrap in De Goffert is om 20.00.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar had niet de gewenste en broodnodige uitkomst. NEC had zichzelf door een overwinning op FC Eindhoven een kickstart kunnen geven. Bij NEC was echter niets te merken van het gehouden trainingskamp in de winterstop. Met name achterin stond het slecht wat resulteerde in een voorsprong voor Eindhoven. In de rust zag Jack De Gier zich genoodzaakt om in te grijpen en wisselde Anass Achahbar en Brahim Darri voor Ole Romeny en Mike Trésor Ndayishimiye.

Door een woordenwisseling in de rust tussen de technische staf en Achahbar en Darri zijn de twee spelers uit de selectie gezet.

NEC kwam veel beter uit de startblokken in de tweede helft en kwam langszij door een goal van Ndayishimiye op aangeven van Terry Lartey Sanniez. Even later verzilverde Ferdy Druijf een strafschop en kwam NEC zelfs op voorsprong. De drie punten zouden na negentig minuten toch in Eindhoven blijven. Na een strafschop en een velddoelpunt werd 3-2 de einduitslag en ging NEC met lege handen naar huis.

Start nieuwe periode
De kansen van NEC op de reguliere ranglijst zijn erg minimaal. De achterstand op koploper Den Bosch bedraagt namelijk 18 punten. Maar via een periodetitel zou NEC zich nog altijd kunnen verzekeren van een plek in de nacompetitie. De wedstrijd tegen Telstar is de eerste die meetelt voor die nieuwe periode. De Nijmegenaren zullen dan wel veel en veel beter moeten spelen.

Telstar
De Witte Leeuwen uit Velsen staan na twintig wedstrijden op de zestiende plek in de Eerste Divisie. Het verschil in punten tussen NEC en Telstar bedraagt twee punten waardoor NEC bij verlies een plek zal moeten toegeven op de ranglijst. In oktober 2018 werd de uitwedstrijd bij Telstar met 0-3 gewonnen door doelpunten van Jonathan Okita en Sven Braken.

De wedstrijd
De Gier kan vrijdag niet beschikken over een groot aantal spelers. Achahbar en Darri zijn er door hun disciplinaire schorsing niet bij. Rens van Eijden kreeg tegen FC Eindhoven zijn vijfde gele kaart en is dus ook geschorst. Paolo Sabak zit vrijdag zijn laatste wedstrijd schorsing uit en is dus ook niet inzetbaar. Mathias Bossaerts is een twijfelgeval, terwijl Norbert Alblas, Randy Wolters en Frank Sturing nog niet speelklaar zijn. Sven Braken keert daarentegen wel terug in de eerste selectie. Hij scoorde eerder dit seizoen twee keer in Velsen-Zuid.

Om 20.00 wordt er onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk afgetrapt. Volg de laatste ontwikkelingen in de wedstrijd live via ons Twitterkanaal en RN7.

Foto: Rob Koppers