NEC heeft vrijdag de kans zich in eigen huis te revancheren na de beschamende nederlaag tegen FC Dordrecht vorige week. De Nijmegenaren nemen het dan op tegen de ploeg van Jack de Gier: Go Ahead Eagles. De druk op NEC neemt toe na een zwakke seizoenstart met slechts negen punten uit zeven wedstrijden.

Zoals gezegd zou NEC normaal gesproken moeten winnen van FC Dordrecht, maar het tegendeel liet NEC in Dordrecht zien. Tegen de hekkensluiter werd er uiteindelijk met 2-0 verloren en de ploeg maakte een zwakke indruk op De Krommedijk tegen een misschien nog wel zwakkere tegenstander.

NEC kwam vlak voor rust op achterstand. Bij een vrije trap van oud-NEC’er Anass Achahbar zat Mattijs Branderhorst helemaal mis en kopte Tom van de Looi de bal onfortuinlijk in eigen doel. De beslissende klap viel in de slotfase, toen een vrije trap van Dwayne Green via de paal in het doel belandde.

Go Ahead Eagles
De ploeg uit Deventer staat na zeven gespeelde wedstrijden op de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en kent een tot nu toe wisselvallig seizoen. De ploeg van Jack de Gier – afgelopen seizoen nog de trainer van NEC – heeft elf punten. Bijna alle punten werden in eigen huis gehaald, alleen op bezoek bij TOP Oss wisten Go Ahead Eagles ook drie punten te pakken. Tegen MVV (3-2), Jong Utrecht (4-0) en TOP Oss (1-2) werd er gewonnen en tegen Excelsior (2-2) en Jong Ajax (1-1) werd er gelijkgespeeld. Van SC Cambuur (5-0) en FC Eindhoven (2-1) werd er verloren.

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateert van 15 februari 2019, in een doelpuntrijke wedstrijd werd er met 4-4 gelijkgespeeld. Na een 4-2 achterstand bij ruststand wist NEC zich terug te knokken in de wedstrijd, mede door twee raak geschoten strafschoppen van Ferdy Druijf. Daarnaast wisten ook Joey van den Berg en Mike Trésor Ndayishimiye een doelpunt te maken. De laatste zege van NEC op Go Ahead Eagles was in 2018, tevens de eerste wedstrijd onder Pepijn Lijnders. Toen werd er meteen met ruime cijfers gewonnen in eigen huis: 5-1. Achahbar maakte een hattrick.

De wedstrijd
NEC kan over vrijwel dezelfde selectie beschikken als afgelopen week. Mogelijk maken de trainers nog wel andere keuzes over de invulling van de basisopstelling. De scheidsrechter van dienst is Christiaan Bax, hij fluit vrijdagavond voor de derde keer in ruim anderhalf jaar tijd deze wedstrijd.

NEC – Go Ahead Eagles wordt niet live uitgezonden op FOX Sports, maar wij zijn aanwezig en brengen een liveblog. RN7 doet tevens live verslag op de radio.

Foto: Orange