NEC speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Na het puntenverlies van vorige week en de zege van Fortuna Sittard kunnen de Nijmegenaren zich absoluut geen misstap meer veroorloven.

Feitelijk is er nog niets aan de hand. NEC staat immers bovenaan in de Jupiler League en heeft promotie nog in eigen hand. Maar als we de supporters horen, dan is er toch twijfel. Twijfel of de machine van Pepijn Lijnders wel zo fijntjes in elkaar zit zoals het leek in de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en bijvoorbeeld Jong FC Utrecht. Vooral na de wedstrijd tegen de Utrechters was er lof voor het vertoonde spel: aanvallend waar het kan, zakelijk wanneer het moet.

Lijnders liet in die wedstrijden zien waar hij heen wil met NEC. De laatste twee wedstrijden kwamen de Nijmegenaren echter niet verder dan 1-1. Met name het punt van vrijdag tegen De Graafschap deed de twijfel weer toenemen. In het laatste kwart van de wedstrijd werd er nog een aantal grote kansen gecreëerd maar het spel was de eerste 75 minuten toch verder beneden verwachting.