Zaterdagavond komt Sparta Rotterdam op bezoek in De Goffert. Gezien het feit dat beide ploegen geen van hun laatste vijf wedstrijden winnend wisten af te sluiten, azen beiden op de drie punten. Om degradatiestress in Nijmegen te voorkomen, zijn drie punten noodzakelijk. De wedstrijd wordt gefloten door Martin van den Kerkhof en begint om 19.45 uur. Bij NEC ontbreken in ieder geval Jay-Roy Grot en Janio Bikel.

Ruim een maand geleden boekte NEC haar laatste overwinning. In de eigen Goffert wonnen de Nijmegenaren met 2-0 dankzij twee benutte pingels van Gregor Breinburg. De vier wedstrijden daarna gingen allemaal verloren. Tegen Feyenoord (4-0), Go Ahead Eagles (1-2), PEC Zwolle (3-0) en PSV (3-1) werden geen punten gepakt. Door de zwakke reeds bevinden de Nijmegenaren zich nu in de grijze middenmoot van de Eredivisie.

Hoewel het verschil met nummer negen Heracles Almelo slechts drie punten is, liggen de degradatieplaatsen ook op de loer. Nummer zestien Go Ahead Eagles bezet die positie met negentien punten. Tegenstander Sparta Rotterdam staat met hetzelfde aantal punten een plekje hoger, maar verkeert net als Roda JC, ADO Den Haag, Go Ahead Eagles en Excelsior voorlopig in degradatiezorgen. Eerder dit seizoen eindigde de heenwedstrijd in Spangen in een 2-0 overwinning voor Sparta.

Bij de woorden NEC – Sparta Rotterdam gaan bij velen vast de gedachtes terug naar het jaar 2008. Na een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand flikte NEC in De Goffert het onmogelijke. Onder trainer Mario Been werden de meest ondenkbare resultaten behaald. Alles viel de goede kant op. Ook destijds in het duel met Sparta. ‘Good old’ Patrick Pothuizen werd tien minuten voor het eind gebracht en scoorde als een echte spits twee wonderschone doelpunten. De Goffert schudde op haar grondvesten. NEC zette een 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Na de 3-2 kreeg Pothuizen de befaamde publiekwissel. Via El-Akchaoui eindigde het duel zelfs nog in 4-2. Het werd uiteindelijk een van de meest memorabele wedstrijden tegen de Spartanen.

De halvefinalist van de KNVB-beker, Sparta Rotterdam, treedt zaterdagavond met een fitte en volledige selectie aan tegen NEC. Voormalig NEC-trainer Alex Pastoor lijkt zaterdagavond, ondanks dat de halve finale van de vaderlandse beker binnenkort voor de deur staat, de sterkste elf het veld in te sturen. Dit betekent onder andere dat ex-NEC’ers Michael Breuer en Paco van Moorsel in de basis starten.