Slechts enkele dagen nadat NEC gelijkspeelde tegen FC Groningen in de eigen Goffert, speelt het donderdagavond wederom een thuiswedstrijd. Sparta Rotterdam komt op bezoek in Nijmegen. Het duel tegen Sparta staat in het teken van de derde ronde van het vaderlandse bekertoernooi. De confrontatie begint om 18.30 uur en wordt geleid door Eric Braamhaar.

Evenwichtig
Even een korte terugblik op de laatste wedstrijd van NEC. NEC speelde afgelopen zondag in eigen huis dus tegen FC Groningen. Het duel bleef jammer genoeg steken op 1-1, maar gezien de kans verhoudingen een logisch en terecht resultaat. Dat vonden ook beide trainers na afloop. Zowel Faber en Van de Looi waren content met de puntenverdeling. NEC kwam in het duel al gauw op achterstand. Een schot vanuit de tweede lijn van Rusnak kon niet gekeerd worden door doelman Kirsten. Het was de eerste uit-treffer van dit seizoen voor de Groningers. NEC ging in de achtervolging. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden, maar tot een treffer voor rust kwam het niet. 40 seconden na rust kreeg NEC al een penalty te nemen. Arbiter Janssen wees resoluut naar de penaltystip na een vermeende handsbal van verdediger Hateboer. Santos liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot NEC naast FC Groningen. Het betekende alweer Santos’ zesde treffer van de competitie.

Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam, de traditieclub die onder leiding staat van voormalig NEC-trainer Alex Pastoor, bivakkeert in de top van de Jupiler League. De Spartanen bezetten de derde plaats met twee punten achterstand op FC Volendam en hebben zelfs één duel minder gespeeld. In het vaderlandse bekertoernooi mogen de kasteelheren afreizen naar Nijmegen. In de vorige ronde had Sparta enorm veel moeite met topklasser OJC Rosmalen. Pas drie minuten voor het einde van de verlenging scoorde Hiwat de verlossende treffer voor Sparta. (3-4) Sparta ging hierdoor in de koker voor een plek in de derde ronde van de KNVB-beker en trof daarin NEC. De Nijmegenaren hadden veel minder moeite om door de stromen naar de volgende ronde. In Noordwijk werd hoofdklasser vv Noordwijk met 0-3 verslagen.

Sprookjesboek
NEC – Sparta zijn wedstrijden die al tig keren hebben plaatsgevonden, maar een duel zoals vorig seizoen blijft mening NEC-supporter toch vers in het geheugen hangen. Waar NEC twee seizoenen geleden afgleed naar de Jupiler League ten koste van Sparta, leek het vorig seizoen veel op een jongensdroom of een wel bekend sprookjesboek. In een uitverkochte Goffert wonnen de Nijmegenaren met 1-0 van “angstgegner” Sparta en werd het de beste kampioen ooit van de Jupiler League. Een moment om bij stil te staan en even te realiseren wat er destijds is neergezet. Op de rand van de afgrond hebben gestaan en slechts een jaar later onderhand uit de dood zijn herrezen. Het zijn woorden en daden die Nijmegen Eendracht Combinatie heeft weten te verwezenlijken. Het leek wel of het zo moest zijn. Degraderen ten koste van Sparta en vervolgens de kampioenswedstrijd spelen tegen diezelfde ploeg en terugkeren naar waar het hoort, de Eredivisie. En nog, nog is het sprookjesboek van NEC nog niet ten einde. NEC dendert maar door in de Eredivisie en staat op een fantastische zevende plek met 14 uit 10.

Wedstrijdselecties
Sparta-trainer Alex Pastoor lijkt met een nagenoeg fitte selectie af te reizen naar Nijmegen. De Spartanen lijken vol voor de winst te gaan en nemen het bekertoernooi dan ook serieus. Collega en NEC-trainer Ernest Faber bewandelt dezelfde route. Faber lijkt net als tegen FC Groningen te kiezen voor Santos en Limbombe in de aanvalslinie en Ritzmaier als diepste middenvelder. Ook doelman Kirsten lijkt de voorkeur te genieten boven Van Duin.

Vermoedelijke opstelling NEC: Kirsten; Kane, Van Eijden, Golla, Woudenberg; Bikel, Breinburg, Foor, Ritzmaier; Limbombe, Santos