NEC speelt vrijdag zijn laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen FC Twente. In De Grolsch Veste zou de Nijmeegse formatie voor een klein lichtpuntje kunnen zorgen na een beroerde seizoenshelft door met een resultaat terug te keren. De aftrap is zoals gebruikelijk om 20.00.

De eerste helft van het seizoen is er een die veel NEC’ers snel zullen willen vergeten. Na achttien wedstrijden staat het team van Jack de Gier op de elfde plek met 25 punten. Koploper Sparta voert met 38 punten de lijst aan. Door het toetreden van FC Twente, Sparta Rotterdam en Roda JC werd het op voorhand al een moeilijke opgave voor NEC, maar het rechterrijtje is weer het andere uiterste. Zo moet het onder andere Jong Ajax, Almere City en TOP Oss boven zich dulden.

Afgelopen wedstrijd werd er met 0-1 in De Goffert verloren van MVV. Nadat de Maastrichtenaren op voorsprong kwamen had NEC twee maal via Anass Achahbar de kans de stand gelijk te trekken, maar de technicus schoot twee maal over. Verder werd de tweede helft gekenmerkt door simpele ballen die werden ingeleverd bij de tegenstander. Al met al wist NEC de wedstrijd niet te domineren en maakte het geen aanspraak op de overwinning. 

FC Twente
Voor de Trots Van Het Oosten is het verblijf in de Eerste Divisie een redelijk nieuwe ervaring. De laatste keer dat het uitkwam in de op één na hoogste divisie was in 1984. De Tukkers eindigden vorig seizoen op de laatste plaats en degradeerden zo direct uit de Eredivisie. Voor de ploeg met de hoogste begroting van de competitie is de vierde plaats een tegenvaller, maar het verschil met Sparta bedraagt slechts drie punten. FC Twente verloor van zowel FC Den Bosch en Go Ahead Eagles, de twee ploegen die de top 4 compleet maken. Thuis tegen Jong Ajax incasseerde het haar grootste verlies toen er met 2-5 werd verloren.

Laatste ontmoeting
De laatste keer dat NEC in het oosten de degens kruiste met FC Twente was in 2017. Twente scoorde drie keer, waar de Nijmegenaren dat geen enkele keer lukte. De laatste Nijmeegse overwinning dateert van eerder dat seizoen. In De Goffert werd FC Twente met 3-2 huiswaarts gestuurd. Jay-Roy Grot was tweemaal trefzeker en Dario Dumic nam het laatste doelpunt voor zijn rekening.

De wedstrijd
Martin Pérez is vrijdagavond de scheidsrechter van dienst. Hij gaf in november ook al leiding aan de ontmoeting tussen NEC en RKC Waalwijk. Volg de ontwikkelingen in de laatste wedstrijd van NEC voor de winterstop live via ons Twitterkanaal en RN7. FOX Sports zendt de wedstrijd uit op kanaal 3.

Foto: Rob Koppers