Voetbalminnend Nijmegen zit deze dagen goed bij NEC, want de Nijmegenaren spelen drie duels in acht dagen. Na afgelopen vrijdag Go Ahead Eagles te hebben verslagen gaat de formatie van trainer Pepijn Lijnders op bezoek bij FC Oss, waar het de koppositie kan heroveren.

Het uitduel met Oss stond dit seizoen al twee keer op het programma. Vrijdag 8 december was de eerste keer. Spelers, staf, supporters en pers, iedereen was al aanwezig in het stadion in Oss. Ongeveer een uur voor de aftrap begon het echter hard te sneeuwen en het hield niet meer op. Scheidsrecher Reinold Wiedemeijer, komende maandag ook de leidsman, besloot het duel af te gelasten. De maandag erop zou het worden ingehaald, maar u raadt het al: ook toen lag er een dik pak sneeuw.

Afgelopen vrijdag maakte NEC de status van titelfavoriet waar. Het teleurstellend presterende Go Ahead Eagles werd vooral in de tweede helft van de mat getikt door de Nijmegenaren, die met Lijnders als trainer een frisse indruk maakten. Anass Achahbar maakte een hattrick en vierde zaterdag zijn 24e verjaardag. De spits heeft voorlopig de plek in de spits bemachtigd. De prestatie van NEC tegen Go Ahead schept wel hoge verwachtingen voor de komende wedstrijden tegen Oss en vrijdag Almere City FC.

Tegenstander
Op de prestaties van FC Oss is dit seizoen werkelijk geen peil te trekken. De ploeg van trainer Klaas Wels, die in een 5-3-2-formatie speelt, wisselt knappe zeges op bijvoorbeeld SC Cambuur (1-3) en FC Eindhoven (1-3) af met teleurstellende nederlagen tegen Go Ahead (1-6) en Jong PSV (0-3). Afgelopen vrijdag hervatte Oss het seizoen met een verlies bij FC Volendam (3-1). Op voorhand is Oss, de nummer elf van de Jupiler League, wel een tegenstander waar NEC ‘gewoon’ drie punten moet pakken.

Selectie
Ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen vrijdag is er weinig veranderd wat betreft blessures. Arnaut Groeneveld ligt er nog lang uit, terwijl Mohamed Rayhi, Guus Joppen en Ted van de Pavert op de weg terug zijn. Aanvoerder Mart Dijkstra is geschorst, waardoor waarschijnlijk Kevin Jansen of Janio Bikel op een basisplaats kan rekenen.

Weerbericht
Omdat we in Oss spelen geven we voor de zekerheid het weerbericht voor maandagavond met dank aan weeronline.nl. Het goede nieuws is dat het te warm wordt voor sneeuw (minimaal 1, maximaal 8 graden), maar het slechte nieuws is dat het waarschijnlijk wel gaat regenen in aanloop naar en tijdens de wedstrijd. Het belangrijkste is dat de wedstrijd ‘gewoon’ kan doorgaan. Of het kunstgrasveld moet wegdrijven.

Foto: Rob Koppers