Na de twee gelijke spelen tegen respectievelijk PEC Zwolle en Go Ahead Eagles nemen de Nijmegenaren het zaterdagavond in eigen huis op tegen sc Heerenveen. De Friezen, die eveneens hun eerste twee duels zonder overwinning afsloten, hebben net als NEC twee punten. De wedstrijd in De Goffert staat onder leiding van de heer Edwin van de Graaff en vangt om 20.45 uur aan.
 
Frivool
Afgelopen zondag speelde NEC in een uitverkochte Adelaarshorst tegen promovendus Go Ahead Eagles. Beide elftallen begonnen zonder overwinning aan het seizoen en aasden daardoor nog meer op de zege. NEC opende frivool en creëerde enkele mooie uitgespeelde kansen. Echter leverde het geen doelpunten op. Ook Go Ahead Eagles was met leuke aanvallen en enkele speldenprikjes op jacht naar de openingstreffer, maar ook deze kwam er niet. Nadat beide elftallen kansen misten, was daar Kevin Mayi die NEC op een 0-1 voorsprong zette. Een geniale en sublieme steekpass van Ofusu werd koeltjes afgerond door de Franse centrumspits. Met de 0-1 voorsprong gingen beide elftallen rusten.

Na de thee kwam de thuisploeg als een speer uit de startblokken. Na nog geen kwartier te hebben gespeelde in het tweede bedrijf stonden de gastheren met 2-1 voor. Nadat Duits met een afstandsschot voor de gelijkmaker zorgde, was daar Ojamaa die met een bekeken krul Kowet op voorsprong zette. NEC was heel eventjes van de wijs, maar zorgde met een perfect uitgespeelde counter alweer voor de 2-2. Kevin Mayi was opnieuw de gevierde man. Hij rondde een uitstekende pass van Dumic koelbloedig af. Weer geen nederlaag, maar ook nog geen winst. Daar hoort volgens trainer Peter Hyballa het volgende statement bij: “We wonnen niet van PEC, we wonnen niet van Go Ahead, nu is de tijd.”