Zaterdagavond om 18:45 uur zal NEC in de eigen Goffert bezoek krijgen van SC Heerenveen. De formatie van Marco van Basten is op stoom en won haar laatste drie duels. NEC is daarentegen bezig aan een matige reeks en won in de laatste vier duels slechts een maal. Na het verlies van vorige week tegen Heracles Almelo (1-0), is de ploeg van Alex Pastoor een plaats gezakt; ADO Den Haag nam de zevende plaats van de Nijmegenaren over. Het gat tussen nummer negen SC Heerenveen en nummer acht NEC is nu nog maar vier punten, waardoor het onderlinge duel vooral zal gaan over een plaats in de play-offs. Voor NEC is er een goede kans het gat te vergroten tot zeven punten, maar ook het risico dat de marge slecht één punt wordt.
De Nijmeegse equipe ging vorige week in Almelo onderuit. Heracles zegevierde op de eigen kunstgrasmat, terwijl NEC de meeste kansen kreeg. Doeltreffendheid zat er echter niet in aan Nijmeegse zijde, terwijl Everton slechts één kans nodig had om in de tweede helft de score te openen: 1-0. Thomas Bruns kreeg enkele minuten later een rode kaart na een charge op Daan Bovenberg, maar ondanks het feit dat NEC tegen tien man speelde, ging de ploeg er niet beter van spelen. Sterker nog, NEC ging slechter spelen dan toen het tegen elf man speelde. Hierdoor wist Heracles de voorsprong vast te houden en de drie punten in Almelo te houden. De tweede nederlaag op rij voor NEC, nadat eerder Feyenoord met een ruime marge zegevierden in Nijmegen (0-3).
Bij SC Heerenveen begint het eindelijk te lopen. De ploeg van Marco van Basten begon moeizaam na de winterstop, maar ‘San Marco’ lijkt de club nu toch echt op de rails te krijgen. Geplaagd door nederlagen ging het steeds slechter in Friesland; ook bestuurlijke conflicten werkten niet mee in het proces. De laatste drie wedstrijden werden echter gewonnen door Heerenveen, waardoor een plaats in de play-offs ineens helemaal niet meer ondenkbaar lijkt. Vorige week werd PSV thuis met 2-1 verslagen, met als grote man aan Heerenveen-zijde: Yassine El Ghanassy. De huurling van West Bromwich Albion was met een goal en vele goede acties vanaf de flank de gevierde man in Friesland. Na een vroege goal van Marten de Roon verdubbelde hij de score; PSV kon slechts terugkomen tot 2-1 door een doelpunt van Toivonen.
Eerder dit seizoen opende NEC het seizoen in Friesland. Fortuinlijk, bleek achteraf, want de Nijmegenaren wonnen met 0-2 en namen de eerste drie punten van het seizoen mee huiswaarts. Na een klein half uur spelen bracht Melvin Platje de stand op 0-1 door een knappe kopgoal. Enkele minuten later werd de score verdubbeld door de Tsjechische verdediger Pavel Cmovs, de tevens met het hoofd wist te scoren. Ex-Heerenveen spelers Breuer en Roorda maakten hun debuut voor NEC in deze wedstrijd, evenals Evander Sno. NEC wist de score vast te houden tot aan het einde en pakte hiermee drie punten.
Als we de Gelderlander moeten geloven, grijpt Alex Pastoor op enkele posities in. Zo belanden Remy Amieux en Leroy George op de bank, ten faveure van Kevin Conboy en de van een schorsing terugkerende Nick van der Velden. Een basisplek voor Conboy kan opvallend worden genoemd, aangezien de Deen dit seizoen al drie rode kaarten ontving en zijn krediet bij Pastoor leek te hebben verspeeld. Michel Breuer is nog altijd geblesseerd en dus start Pavel Cmovs in de basis, evenals Nathaniël Will, die Daan Bovenberg vervangt. De rechtsback kampt met een blessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Youri Loen ontbreekt nog altijd in de selectie van NEC, hij hersteld van een beenbreuk, terwijl Evander Sno herstellende is van een hartingreep. Aan Heerenveen-zijde is Daniel de Ridder onbeschikbaar voor Van Basten, hij kampt met een nekhernia.
Het duel in Nijmegen staat onder leiding van scheidsrechter Braamhaar. Hij zal worden geassisteerd door de heer Droste en de heer Hoksbergen. De heer Bax zal fungeren als vierde official.
Vermoedelijke opstelling: Babos; Will, Van Eijden, Cmovs, Conboy; Pálsson, Van der Velden, Koolwijk; Falkenburg, Boymans, Rieks.