Na de teleurstellende week waarin NEC tweemaal verloor van PEC Zwolle (beker) en Heracles Almelo maken de mannen van Anton Janssen zich op voor de enalaatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de competitie. Aanstaande zaterdag komt het verrassend goed presterende Cambuur Leeuwarden op bezoek in De Goffert. De wedstrijd zal onder leiding staan van Reinold Wiedemeijer en zijn assistenten Brink en Schaap. Het duel begint om 19.45 uur.
Waar men rekende op een driepunter in eigen huis tegen Heracles Almelo, kregen de Nijmegenaren voor de zoveelste keer dit seizoen de deksel keihard op de neus. De Heraclieden wonnen ietwat gelukkig met 1-2 en zo kreeg NEC weer een flinke klap te verwerken, nadat het al was uitgeschakeld in de halve finale van de KNVB-beker tegen PEC Zwolle.
NEC begon angstig aan de wedstrijd, de simpelste passes in de breedte en vooruit mislukte finaal en ook de communicatie was niet om over naar huis te schrijven. Het was dat Heracles onzorgvuldig met de kansen omspron anders gingen de Almeloërs met een voorsprong rusten.

Na de rust was het een heel ander NEC dat men te zien kreeg. Het werkte kiezelhard, strijdde voor elke bal en kwam mede daardoor ook verdiend op voorsprong. Na een fantastische combinatie tussen Jahanbakhsh en Rieks liep NEC-topscorer Michael Higdon alleen op Heracles-doelman Pasveer af en passeerde hem met een bekeken schuiver; 1-0.

Ook na de verdiende 1-0 was het NEC dat aanspraak maakte op meer, maar zoals zo vaak dit seizoen is gebleken ontbreekt het aan scherpte, concentratie en misschien wel kwaliteit. Waar NEC grote kansen had op de 2 en 3-0, was het Heracles dat via een afvallende corner op gelijkerhoogte kwam; 1-1. NEC ging alles op alles zetten om deze wedstrijd te winnen, kreeg nog hulp van Heracles verdediger Te Wierik omdat hij 2 keer geel pakte en NEC dus met een man meer zette in het laatste kwartier. Na wederom tal van mogelijkheden te hebben gecreëerd werd er niet gescoord door NEC. Tot de allerlaatste minuut Heracles met een de laatste aanval kwam aanzetten. Marnick Vermijl dekte niet goed door op het middenveld en liet mede daardoor Amoah via vervolgens een lepe voorzet vanaf links in de allerlaatste seconde van het duel de 1-2 aantekeken.

Cambuur Leeuwarden, dat sinds een fiks aantal seizoen Jupiler League weer terug is op het hoogste niveau, presteert uitstekend. De mannen van de inmiddels vertrokken Dwight Lodeweges staan op een keurige 11e plaats met 35 punten uit 30 duels. Waar iedereen dacht dat Cambuur veilig was, is het mede door zeges van Go Ahead Eagles en FC Utrecht alles behalve zeker voor de Noordelingen. Het verschil met plek 16 bedraagd slechts 5 punten met nog 4 duels te gaan. Cambuur verrast iedereen seizoen. Zo werd ook vorige week in Leeuwarden een knap punt gepakt tegen subtopper AZ; 0-0.

De heenwedstrijd dit seizoen werd met 2-1 gewonnen door Cambuur Leeuwarden. Doelpuntenmakers voor Cambuur waren destijds Makrini en een eigen doelpunt van NEC-verdediger Haitz. Aan NEC-zijde scoorde Kevin Conboy nog de gelijkmaker. Cambuur Leeuwarden is de enige ploeg die dit seizoen nog geen uitduel won in de Eredivisie. (!)

NEC-trainer Anton Janssen kan naar alle waarschijnlijkheid over een fitte selectie beschikken. Rens van Eijden keert terug van een schorsing en ook Victór Pàlsson is weer terug geroepen bij de selectie nadat hij gedisciplineerd was geschorst. Of Ryan Koolwijk en Denzell Gravenberch van de partij zijn is nog maar de vraag. Beiden liepen een blessure op in de voorgaande duels met PEC Zwolle en Heracles Almelo. Navarone Foor zal zeker niet bij de wedstrijdselectie zitten. De kleine middenvelder is enkele weken uit de roulatie. Assistent-trainer en opvolger Henk De Jong neemt na het opstappen van Dwight Lodeweges de honneurs tot het einde van het seizoen over. Henk De Jong kan over een fitte selectie beschikken, maar mist alleen de geschorste Blijker.

Voor dit duel roept de Supportersvereniging van NEC op iedereen om in het rood-groen-zwart te komen en de trots van Nijmegen naar een overwinning te schreeuwen, zingen en juichen. Come on NEC!

Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar, Vermijl, van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy; Koolwijk/Pàlsson/Mulder, Conboy, Rieks; Castillion, Higdon, Hemlein/Jahanbakhsh