Exact een week na de belangrijke en nipte overwinning op Willem II (0-1) trappen de Nijmegenaren in de eigen vertrouwde Goffert af tegen Roda JC. Waar Willem II vorige week gezien werd als ware concurrent, kan men Roda JC in hetzelfde rijtje zetten. Gezien het komende programma van NEC kunnen de Nijmegenaren een enorme slag slaan richting lijfsbehoud. Misschien is zondag wel dé wedstrijd het seizoen. Dit belangrijke duel vangt zondagmiddag om 14.30 uur aan.

Oerdegelijk
De Limburgers staan dan wel op de 17e plaats op de ranglijst met slechts een overwinning, maar kregen slechts 23 doelpunten tegen. Alleen de top zeven en Willem II (20) kregen minder om de oren dan de Koempels. Daartegenover staat wel dat ze de minst productieve ploeg van de Eredivisie zijn. Slechts acht (!) keer wisten de Zuid-Limburgers het net te raken. Dat is nog geen halve goal per duel. Van de 13 bijeengesprokkelde punten werd er slechts één keer gewonnen. Tien keerde stapten Roda JC dit seizoen al met een gelijke stand van het veld. En slechts zeven keer werd er verloren. Van de onderste acht ploegen verloren alleen Sparta, ADO, Excelsior, PEC Zwolle en Go Ahead vaker. De Limburgers, die onder leiding staan van oud-spits Yannis Anastasiou, staan bekend als een stugge en oerdegelijke tegenstander. Het motto van de Limburgers is dan ook om met z’n allen de bus voor het eigen doel te parkeren, zo weinig mogelijk weggeven en wanneer die spaarzame counter zich voordoet, effectief toeslaan. Zoals vermeld won Roda JC een keer. Nota bene op bezoek bij Excelsior. Een concurrent die dit seizoen thuis ijzersterk is. In Rotterdam werd het 0-1.

Droog
Roda JC en scoren. Een waardeloos huwelijk. Geen enkele Eredivisie-ploeg wist dit seizoen minder of net zoveel te scoren als Roda JC. Met 13 punten dulden ze alleen Go Ahead Eagles met 11 punten onder zich. De Deventer ploeg won wel ‘al’ drie keer, maar verloor er ook ‘al’ twaalf. Het is dan ook niet heel gek dat Roda JC op de zeventiende stek staat. Van de laatste vier competitiewedstrijden scoorden ze geen één (!) keer. De laatste keer dat Roda JC het net trof was op bezoek bij Sparta. Dit was op 27 november van het vorige jaar. De Koempels staan dus al bijna twee maanden droog. Omgerekend ruim 360 minuten. En in Rotterdam leek Roda JC de tweede overwinning van het seizoen te pakken, maar Sparta kwam in de slotfase knap terug tot 2-2.