Aanstaande zondag staat het laatste competitieduel van het seizoen 2012/2013 op het programma. RKC Waalwijk zal op bezoek komen in de Goffert. De wedstrijd staat vooral in het teken van het afscheid van Gabor Babos. Na acht seizoenen bij NEC te hebben gekeept, vertrekt de Hongaarse sluitpost deze zomer naar de club waar hij in 2000 zijn loopbaan in Nederland begon: NAC Breda. Tegenstander RKC speelde zich vorige week al veilig. In eigen huis werd er met 3-2 gewonnen van Vitesse, waardoor de Waalwijkers verzekerd zijn van nog een seizoen in de Eredivisie. Voor NEC was het seizoen al eerder voorbij; de ploeg van Alex Pastoor kan de play-offs voor een Europa League-ticket niet meer bereiken.
In Eindhoven leed NEC een week geleden de vierde nederlaag op rij. Eerder werd er al verloren van NAC Breda, PEC Zwolle en FC Twente. Voor eigen publiek zegevierde PSV met 4-2. De score werd al vroeg geopend door Daan Bovenberg, die de bal ongelukkig in het eigen doel kopte. Enkele minuten voor rust verdubbelde Ola Toivonen de score. NEC kwam na rust op gelijke hoogte via Van der Velden en Amieux, maar PSV wist de winst alsnog naar zich toe te slepen. Al snel maakte Lens er 3-2 van en in blessuretijd scoorde Locadia de beslissende vierde Eindhovense goal.
Vorige week wist de ploeg van Erwin Koeman in eigen huis te winnen van Vitesse, waardoor de ploeg zich definitief veilig speelde en dus ook volgend seizoen actief zal zijn in de Eredivisie. Al na twee minuten opende RKC de score via Robert Braber. Na een klein half uur spelen kreeg Nourdin Boukhari een domme rode kaart. De middenvelder ontving eerst een gele kaart voor protesteren en toen hij even later scheidsrechter Vink bij zijn arm greep, ontving hij direct ook zijn tweede, waardoor hij kon vertrekken. Zijn ploeggenoten lieten zich hier echter niet door van de wijs brengen en vlak voor rust kopte Mart Lieder de Waalwijkers naar 2-0. Na rust kwam Vitesse terug tot 2-2 via Van der Heijden en Havenaar, maar kreeg na de gelijkmaker al snel een strafschop tegen. Deze werd verzilverd door Sander Duits: 3-2.
De wedstrijd tussen NEC en RKC gaat eigenlijk maar over twee dingen. Allereerst hoopt NEC het publiek eindelijk weer eens te kunnen vermaken, al is het de laatste wedstrijd van het seizoen. De Nijmegenaren wonnen dit seizoen slechts vier keer in eigen huis. Ten tweede staat het duel in het teken van de afscheid nemende Gabor Babos. De Hongaar zal een publiekswissel krijgen en door de supporters worden uitgezwaaid. Terwijl Babos naar NAC Breda vertrekt, krijgt NEC een Zweed onder de lat: Kalle Johnsson. Babos maakte de hoogtijdagen onder Mario Been mee en verdedigde het Nijmeegse doel tijdens de Europese campagne van NEC in 2008. De goalie groeide uit tot een ware publiekslieveling. Hoewel zijn laatste seizoen bij NEC niet altijd vlekkeloos verliep, zal er alles aan worden gedaan om Babos tijdens zijn laatste wedstrijd te eren.
Er wordt niet alleen afscheid genomen van Gabor Babos aanstaande zondag. Remy Amieux, Nathaniël Will, Leroy George, Danny van den Meiracker, Nick van der Velden, Kevin Wattamaleo, Khalid Sinouh, Kelle Roos, de aan FC Oss verhuurde Cayfano Latupeirissa en Wesley Deenen en de van AZ gehuurde Ruud Boymans en Erik Falkenburg zullen worden uitgezwaaid. Dit betekent echter niet dat alle bovengenoemde spelers definitief vertrekken, zo heeft Van der Velden inmiddels een contractvoorstel van NEC ontvangen. Alex Pastoor zal tegen RKC geen beroep kunnen doen op Michel Breuer, Khalid Sinouh, Ruud Boymans, Sören Rieks, Danny van den Meiracker en Jordy Tutuarima. Erwin Koeman zal het zonder de geschorste Boukhari en Duits moeten stellen. Rodney Sneijder is waarschijnlijk niet fit genoeg om als basisspeler te starten.
Eric Braamhaar zal de wedstrijd tussen NEC en RKC leiden. Hij zal worden geassisteerd door de heren Strijker en Polman, terwijl de heer Van de Graaf zal fungeren als vierde official. Het duel begint om 14:30 uur.