Na een interland-onderbreking is het weer tijd voor clubvoetbal. NEC krijgt RKC Waalwijk op bezoek in De Goffert. De Waalwijkers zijn net als NEC gedegradeerd uit de Eredivisie en spelen dit seizoen een niveau lager. Het duel zal aanstaande zaterdag om 16.30 uur aanvangen en wordt geleid door arbiter Bax en zijn assistenten Balder en Steinhauser.
De laatste competitiewedstrijd die NEC speelde was in en tegen Helmond. De Nijmegenaren kwamen al snel op achterstand na een benutte penalty van de Brabanders. NEC herstelde zich snel en kwam door de individuele klasse van Jahanbakhsh langszij. Even later bezorgde diezelfde Jahanbakhsh voor de voorsprong. (1-2) Na de onderbreking liep NEC verder uit op Helmond Sport en dat resulteerde in een ogenschijnlijk simpele 1-4 overwinning.
Een wedstrijd tegen RKC roept bij menig NEC-supporter heel veel herinneringen op. Zo werd in mei 2003 dankzij een wonderschone goal van Jarda Simr met 0-1 gewonnen en verzekerde NEC, destijds onder leiding van Johan Neeskens, zich van directe plaatsing voor Europees voetbal. Ook riep het minder leuke herinneringen op. Zo werd er in Waalwijk in het seizoen 2011/2012 volgens in –en outsiders het slechtste duel uit de competitie gespeeld. Men kreeg met 2-0 aan de broek. Tóch werd vorig seizoen een positief resultaat geboekt in Waalwijk. NEC dat al maanden geen wedstrijd winnend kon afsluiten, laat staan een uitwedstrijd winnen, won overtuigend met 1-3 in Waalwijk.
Positieve statistieken uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Het duel van aanstaande zaterdag zal een wedstrijd worden waarin NEC het duel winnend wil afsluiten, kijkend naar de eerste periodetitel en de ranglijst. Tegenstander RKC is het seizoen erg matig begonnen. De Brabanders pakten uit de eerste 5 wedstrijden slechts 4 punten en kregen maar liefst 12 doelpunten om de oren. Na het vertrek van enkele sterkhouders waaronder Sno ontsnapten de Waalwijkers ternauwernood aan een faillissement. Mandemakers Keukens, hoofdsponsor van RKC, en de gemeente Waalwijk stemden met een meerderheid in met het reddingsplan van het college.
De laatste keer dat NEC RKC op bezoek kreeg dateert van 12 mei 2013. Destijds wonnen de Waalwijkers met 1-2 dankzij goals van Anderson en Jozefzoon. De laatste zege van NEC op RKC dateert van 17 februari 2007. (!) NEC won met 1-0 dankzij een doelpunt van Paraguayaan Edgar Baretto.
Of Ruud Brood, bij het weerzien met zijn oude club, weer kan beschikken over Greigor Breinburg en Paco van Moorsel is nog twijfelachtig. Daarnaast is nog niet duidelijk of Ijslander Émilsson fit genoeg is om zijn rentree te maken in De Goffert. Verder zijn alle anderen beschikbaar voor het treffen met de Waalwijkers.
Tijdens NEC-RKC wordt er (voor en in het stadion) een collecte gehouden voor de veelbesproken vrijwilliger Jamal.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy; Daemen, Foor, Van Moorsel; Jahanbakhsh, Ars, Santos