Vrijdagavond speelt NEC om 20.00 uit bij MVV in Maastricht de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen. De Nijmegenaren hebben door de overwinning op FC Twente de play-offs al veiliggesteld en kunnen zelfs de eerste ronde nog ontlopen. NEC moet vrijdag dan de volle buit pakken en afwachten wat er op de andere velden gebeurt.

Vorige week stelde NEC een plek in de play-offs veilig door een ruime overwinning op de net gekroonde kampioen FC Twente. NEC was duidelijk frisser en gemotiveerder dan haar tegenstander en dat tekende zich af in de eindstand. De wedstrijd kwam wat stroef op gang waar de eerste kans voor de bezoekers was. Toch werd de score geopend door de Nijmegenaren via Mike Trésor Ndayishimiye die na twee eerdere kansen nu wel trefzeker was. Daarna scoorden ook Ferdy Druijf (2x) en Jonathan Okita. Lees hier het volledige wedstrijdverslag.

MVV
Voor de Maastrichtenaren is het seizoen zo goed als voorbij. Alleen bij een absoluut wonder kunnen de play-offs nog worden bereikt. De Sterrendragers staan op de twaalfde plek in de Eerste Divisie en moeten vrijdag hoe dan ook winnen van NEC, maar zijn dan alsnog afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Vorige week speelden zij uit tegen SC Cambuur hun ‘do-or-die’ wedstrijd die, met een aantal discutabele arbitrale beslissingen, met 4-1 verloren ging. Thuis zal hen er alles aan gelegen zijn het seizoen enigszins positief af te sluiten.

Eerdere edities
Kijkend naar de eerdere ontmoetingen tussen het team uit de oudste stad van het land en MVV Maastricht wonnen de Nijmegenaren drie van de vijf wedstrijden sinds 2014. De twee andere ontmoetingen werden gewonnen door MVV. Een van die twee keren was afgelopen december in de Goffert, toen werd het 0-1 door een doelpunt van Luc Mares. Het laatste uitduel in de Geusselt ging ook verloren. In februari 2018 was de stand na negentig minuten 4-1. Het enige Nijmeegse doelpunt werd toen door Mohamed Rayhi gemaakt uit een penalty.

Play-offs
Nu de play-offs bereikt zijn staat er voor NEC vrijdag nog wel iets op het spel. Als NEC vrijdag na de 38e speelronde op de zesde plaats staat dan ontloopt het de eerste ronde van de play-offs. De Nijmegenaren staan nu op de achtste plek met 57 punten. FC Den Bosch houdt de begeerde zesde plek nu bezet met 60 punten. NEC moet vrijdag dus zeker winnen en hopen op puntenverlies van de Bosschenaren. Zij spelen hun laatste wedstrijd thuis tegen Go Ahead Eagles die we terugvinden op de derde plaats in de competitie. Check hier wanneer de play-offwedstrijden gespeeld worden en lees hier hoe je als seizoenkaarthouder de play-offwedstrijden kunt bezoeken. In de ‘Jarda Podcast’ werden onder andere de mogelijke play-offtegenstanders van NEC besproken.

De wedstrijd
Vrijdagavond zal scheidsrechter van dienst Edwin van de Graaf om 20.00 het eerste fluitsignaal laten klinken in De Geusselt. Reis je vrijdag niet af naar het zuiden? Niet getreurd! Wij houden je via ons liveblog, Twitterkanaal en op de radio via RN7 op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De wedstrijd wordt niet uitgezonden, des te meer reden om af te stemmen op bovengenoemde alternatieven.

Foto: Rob Koppers