Na de overwinning in Waalwijk van vorige week zaterdag spelen de mannen van Anton Janssen deze speelronde wederom een wedstrijd op de zaterdagavond. In de 23e speelronde komt PSV op bezoek in De Goffert. De wedstrijd begint zaterdag om 20.45 uur en zal worden geleid door Björn Kuipers en assistenten Boonman en Zeinstra.
Naarmate de Eredivisie zijn climax bereikt, heeft NEC zichzelf vorige week een goede dienst bewezen door de lastige uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 1-3 te winnen. De Nijmegenaren speelden fris, agressief, met vertrouwen en dat leverde lovende woorden op na afloop van de pers en supporters.

NEC begon wederom voortvarend aan het duel met de Waalwijkers. De eerste kans was ook voor NEC. Alireza Jahanbakhsh ging een een-tweetje aan met Sören Rieks, maar de Iranïer schoot de bal uit een lastige hoek op de binnenkant van de paal. Na nog geen kans genoteerd te hebben voor RKC, kwam RKC er via een counter razendsnel uit. RKC, met Castelen, De Ridder en Joachim voorin, zorgden gezamenlijk voor de openingstreffer. Door goed storend werk van Daniël de Ridder op de defensie van NEC scoorde Romeo Castelen vanaf rand 16-meter gebied; 1-0. Door deze tegentreffer is Johnsson dit seizoen er nog niet een wedstrijd in geslaagd zijn doel schoon te houden. Vervolgens ging NEC nog meer druk zetten op de defensie van RKC en uit een puike vrije trap van Koolwijk kwam de bal plots voor de voeten van Navarone Foor die zonder na te denken uithaalde en de stand gelijk trok. Nog geen 10 minuten later bracht Ryan Koolwijk de bal weer goed voor en de volledig vrijstaande Lasse Nielsen maakte met zijn hoofd zijn 1ste doelpunt voor NEC. Het was tegelijkertijd ook een belangrijke goal, want NEC kwam op voorsprong in Noord-Brabant. Deze voorsprong gaf NEC niet meer weg dus zodoende ging men rusten met een 1-2 voorsprong op zak.

De 2de helft werd er minder gecombineerd door NEC, voetbalden men achteruit en liet het RKC bijna langszij komen. Maar door goed verdedigend werk van Rens van Eijden bleef de gelijkmaker uit. In de absolute slotfase van het duel maakte NEC-topscorer Michael Higdon er 1-3 van en komt zijn totaal op 9 doelpunten voor NEC.

PSV begon het seizoen uitstekend, maar zakte erna plots weg van de ranglijst. Het jonge elftal van Philip Cocu verspeelde zoveel punten dat ze op een gegeven moment maar 8 punten (!) van plek 18 af stonden. De laatste weken lijken de Eindhovenaren het spel en niveau weer op orde te hebben en worden belangrijke overwinningen geboekt tegen directe concurrenten. Zo werd AZ thuis nipt met 1-0 verslagen en boekte men een verrassende maar verdiende overwinning op FC Twente; 3-2. Vorige week werd Heracles Almelo met de hakken over de sloot verslagen. (2-1) Hierdoor koestert PSV het vertrouwen voor het duel van aanstaande zaterdag tegen NEC.

Het duel tussen NEC en PSV in Nijmegen stond 37 keer eerder op het programma. NEC zegevierde 6 keer, PSV 18 keer en 13 keer eindigde dit duel in een gelijkspel. De laatste overwinning van NEC op PSV dateert van 2008. Toen werd door Peter Wisgerhof de winnende goal gemaakt. Vorig seizoen eindigde dit duel in De Goffert in een knap gelijkspel. Victor Pàlsson schoot NEC met een uithaal van jewelste naar een 1-1 eindstand. Eerder dit seizoen ging NEC kansloos ten onder in Eindhoven. Het treffen eindigde in een 5-0 overwinning voor PSV.

Anton Janssen kan net zoals vorige week tegen RKC Waalwijk weer beschikken over een fitte selectie. Alleen Marcel Stutter is nog revaliderende. Vorige week liet Anton Janssen Christoph Hemlein en Jakob Jantscher buiten de basiself. Het is dus nog maar de vraag met welke formatie en opstelling hij zal beginnen. Philip Cocu kan net zoals Anton Janssen beschikken over een fitte selectie. Alleen Abel Tamata is nog geblesseerd aan zijn lies.

Speelronde 23. Nog 11 wedstrijden te gaan. Nog 11 keer 95 minuten vlammen voor rood-zwart-groen en dan spelen we volgend jaar wederom in de Eredivisie. Met de juiste passie, strijd en klasse kan NEC óók winnen van PSV. Come on NEC!

Vermoedelijke opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, van Eijden, Nielsen, Conboy; Koolwijk, Stéfànik, Rieks; Foor, Higdon, Jahanbakhsh