Een week na de deceptie in Arnhem treden de Nijmegenaren in eigen huis aan tegen PEC Zwolle. Het duel gaat om een stevigere plek in de subtop van de Eredivisie. PEC Zwolle staat op de achtste plek met 21 punten. NEC staat er één hoger met 23 punten. Dit duel staat onder leiding van Serdar Gözübüyük en vangt zondag om 14.30 uur aan.

Deceptie
Heel Nijmegen keek reikhalzend uit naar het treffen met Vitesse. Helaas verlieten de Nijmegenaren met nul punten het veld. Toch een deceptie van jewelste voor de supporters en de club. Gezien het totale wedstrijdbeeld een terechte uitslag, want NEC speelde te ver onder haar kunnen om het Vitesse lastig te maken. De thuisploeg was ook alles behalve opperbest, maar had met spelers als Kazaisjvili, Olyinik en Solanke enkele uitblinkers in de gelederen. In het eerste bedrijf was het duel vrijwel eenrichtingsverkeer. Na de onderbreking kwam Vitesse gauw aan de leiding. Een simpele schijnbeweging van Kazaisjvili op Bikel bracht de Georgiër in staat om de 1-0 aan te tekenen. De technische middenvelder krulde de bal in de lange hoek langs de kansloze doelman Kirsten.

Wispelturig
PEC Zwolle staat al drie seizoenen op rij keurig in het linkerrijtje van de Eredivisie. Daar moet wel aan toegevoegd worden dat het de ploeg van Ron Jans dit seizoen wat minder makkelijk af gaat. PEC incasseert makkelijker tegentreffers en lijkt in eigen huis tóch niet zo onoverwinnelijk. Ajax won afgelopen weekend eenvoudig met 0-2. Enkele weken eerder vertoonde FC Utrecht hetzelfde kunststukje. PEC verloor met 1-2. Ook Vitese won afgetekend in Zwolle. Het werd maar liefst 1-5.

Twee weken geleden speelde PEC haar laatste uitwedstrijd. In Kerkrade kreeg Roda JC een oorwassing: 0-5. PEC lijkt daardoor op het eerste oog een wispelturige ploeg die de Eredivisie volledig symboliseert. Ieder weekend blijft het een onvoorspelbare speelronde. Wil PEC zich blijven mengen in de strijd om de plekken zes tot en met negen dan zal er zondag een positief resultaat moeten worden geboekt.