Exact 89 dagen na de laatste officiële wedstrijd die NEC afwerkte in De Kuip tegen Feyenoord, mogen we eindelijk weer aan de bak! In de De Goffert is PEC Zwolle de eerste tegenstander van het seizoen 2016/2017. De wedstrijd tegen de Zwollenaren is eveneens de allereerste van het vonkelnieuwe eredivisieseizoen. Het duel staat onder leiding van Serdar Gözübüyük en start vrijdagavond om 20.00 uur. 

Zomerperikelen
Voor coach Peter Hyballa en zijn mannen begon het nieuwe seizoen op woensdag 22 juni. De Duitse oefenmeester kon op de eerste training ruim 300 supporters begroeten. Direct liet hij de roep om nieuwe spelers horen. Het duurde even, maar uiteindelijk kwamen de versterkingen naar Nijmegen. Robin Buwalda, Julian von Haacke, Reagy Ofosu, Michael Heinloth, Stefan Mauk, Quincy Owusu-Abeyie, Joris Delle en Kevin Mayi zijn de nieuwkomers.

De Blauwvingers
Aanstaande vrijdag wacht PEC Zwolle. Het team van trainer Ron Jans zag veel spelers arriveren, maar ook gaan. Van die nieuwe spelers springen er twee bovenuit. Anass Achahbar kwam over van Feyenoord en Hachim Mastour kwam op huurbasis over van het Italiaanse AC Milan. Het grote Marokkaanse talent van de Milanezen is net als Calvin Verdonk (Feyenoord) en Queensy Menig (Ajax) op huurbasis overgekomen. PEC-trainer Ron Jans zag ook enkele sterkhouders vertrekken. Onder andere spits Lars Veldwijk keerde terug naar zijn club Nottingham Forest, linksback Bart van Hintum ging een avontuur aan in Turkije bij Gaziantepspor en Juventus-middenvelder Ouasim Bouy keerde terug naar Turijn.

De voorbereiding van PEC:
Regioteam – PEC Zwolle 0-10
SC Genemuiden – PEC Zwolle 0-1
VVV-Venlo – PEC Zwolle 2-1
PEC Zwolle – AA Gent 3-0
Panathinaikos – PEC Zwolle 4-0
Southampton – PEC Zwolle 4-0
PEC Zwolle – Genclerbirligi 1-0
 

Foto: David van Haren