NEC start het seizoen 2019-2020 met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De Brabanders eindigden vorig seizoen op de veertiende plaats in de competitie. Vanaf 20.00 vormt de Goffert het strijdtoneel van de start van het nieuwe seizoen voor de Nijmegenaren.

NEC heeft wisselende resultaten geboekt in de voorbereiding. Zo werd er gewonnen van SF Lotte en promovendus RKC Waalwijk. Tegen Wuppertaler SV, Almere City en De Treffers stond er na negentig minuten een gelijke stand op het bord. Afgelopen zaterdag was NEC – Osasuna de afsluiter van de NEC-open dag. De wedstrijd ging met 0-1 verloren en werd zo de eerste oefennederlaag voor de Nijmegenaren.

Transfers
Het was qua inkomende transfers tot dusver een redelijk rustige zomerperiode voor NEC. Zo werden er een handjevol jeugdspelers doorgeschoven naar het eerste elftal en werd Jellert van Landschoot (gehuurd) de eerste echt nieuwe aanwinst van NEC. Mattijs Branderhorst werd daarvoor al vastgelegd na eerder op huurbasis in Nijmegen te hebben gespeeld. Axel Borgmann, voormalig linksback van VVV-Venlo kwam op proef naar NEC maar werd uiteindelijk geen contract aangeboden. Erolind Krasniqi, ook op proef bij NEC, heeft tot vrijdag om zich te bewijzen. Verdediger Bas Kuipers traint de komende dagen ook mee, nadat zijn contract in Roemenië werd ontbonden. Ook hij hoopt een contract af te dwingen.

Qua uitgaande transfers was het een stuk drukker. Zo werd er afscheid genomen van onder anderen Guus Joppen, Lowie van Zundert, Leroy Labylle, Brahim Darri, Marco van Duin en Oliver Zelenika. Voor Paolo Sabak en Ragnar Oratmangoen was er volgens het trainerstrio ook geen toekomst in Nijmegen. Laatstgenoemde werd door SC Cambuur opgepikt, Sabak is nog op zoek naar een andere club. Of er nog toekomst bij NEC is voor Joey van den Berg is niet helder. De middenvelder moest zijn rugnummer afstaan en werd in de laatste twee oefenwedstrijden niet opgesteld. Algemeen directeur Wilco van Schaik ziet nog wel toekomst bij NEC voor Van den Berg. In onze Jarda Podcast sprak Van Schaik onder meer over meer inkomende transfers.

De tegenstander
FC Eindhoven verraste twintig dagen voor aanvang van de competitie met een trainerswissel. Door een verschil van inzicht zit vrijdagavond niet David Nascimento maar zijn assistent-trainer Ernie Brandts op de bank bij Eindhoven. Brandts zal voor de rest van het seizoen de rol van trainer gaan vervullen. Brandts zat in Nijmegen in het seizoen 2016/2017 nog op de bank naast Peter Hyballa. FC Eindhoven verwelkomde tevens oud-NEC’er Joey Sleegers. De nieuwste aanwinst van de Eindhovenaren is centrale verdediger Bart Biemans. De Belg komt over van FC Knokke en speelde eerder voor Roda JC.

FC Eindhoven speelde in de voorbereiding onder meer tegen VVV-Venlo (verlies), FC Groningen (verlies) en Roda JC (winst).

Vorige ontmoetingen
NEC wist in de afgelopen vier wedstrijden tegen FC Eindhoven slechts één keer te winnen. De laatste keer was in september 2017, toen werd het in Nijmegen 2-1 en was het net als nu de openingswedstrijd van de competitie. Vorig seizoen werd er thuis met 0-1 verloren van de Brabanders, in Eindhoven waren ze met 3-2 opnieuw te sterk voor NEC.

De wedstrijd
Vrijdagavond fluit scheidsrechter Clay Ruperti, toevallig ook de arbiter bij NEC-Osasuna én vorig seizoen bij NEC-Eindhoven, om 20.00 voor het begin van de wedstrijd. Wij houden je zoals gebruikelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wedstrijd via ons liveblog, Twitterkanaal en op de radio via RN7. De wedstrijd wordt niet live uitgezonden.

Foto: Rob Koppers