Vrijdagavond reist NEC af naar Noord-Brabant voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Waalwijkers staan momenteel op de vijftiende plaats in de Eerste Divisie. De laatste keer dat NEC verloor in Waalwijk was in 2012.
Het gelijkspel tegen Sparta is een kleine opsteker voor NEC. Ondanks het feit dat de Rotterdammers tot voor kort de koploper waren, zat er wel meer in voor NEC dan één punt. Vooral de eerste helft maakten de Nijmegenaren het spel en was Sven Braken al in de zevende minuut trefzeker. Een kwartier later was Tom Overtoom tot tweemaal toe dichtbij de 2-0. In de tweede helft ging Sparta zich meer met het spel bemoeien en wist kort voor tijd dan ook de stand gelijk te trekken. Abdou Harraoui beproefde zijn geluk van afstand en legde de bal met een gewiekst schot in het doel achter de debuterende Oliver Zelenika.
RKC Waalwijk
RKC staat na veertien speelronden op de vijftiende plaats. Met veertien punten loopt het acht punten achter op NEC. Na de degradatie in 2014 gooide de Brabanders bepaald geen hoge ogen in de Eerste Divisie. De tiende plaats in het seizoen 2016/17 is het best genoteerde seizoen sinds de degradatie. In de KNVB Beker wist de ploeg van Fred Grim een stunt te bewerkstelligen. PSV stelde een B-elftal op en werd in de verlenging uitgeschakeld in het bekertoernooi. De wedstrijd tegen RKC is onlosmakelijk verbonden met Jarda Simr. Eerder blikten we kort terug met de hoofdrolspeler.
De laatste competitieve ontmoeting tussen beide clubs resulteerde in een 0-2 overwinning voor de Nijmegenaren. In maart van dit jaar waren Frank Sturing en Anass Achahbar de doelpuntenmakers tegen een tiental geel-blauwen.