NEC gaat vrijdag op zoek naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Telstar is dan de tegenstander in het Goffertstadion. De Noord-Hollanders pakten tot nu toe drie punten meer dan NEC.

Afgelopen week sleepte NEC de eerste zege van het seizoen binnen op bezoek bij Roda JC. NEC kwam vlak voor rust op voorsprong in het Parkstad Limburg stadion door een eigen doelpunt. De Nijmegenaren kwamen sterk uit de kleedkamer en maakte al snel de 0-2 door een doelpunt van Jellert van Landschoot. Halverwege de tweede helft greep Roda JC in met een dubbele wissel en nog geen twee minuten later had de ingevallen Ugbo een doelpunt achter zijn naam staan. Roda JC was nog een paar keer dichtbij de gelijkmaker. NEC eindigde de wedstrijd met vijf verdedigers.

Selectie
Gisteren werd bekend gemaakt dat Mike Trésor Ndayishimiye, in navolging van Paolo Sabak, Mathias Bossaerts en Joey van den Berg voorlopig mee traint met Jong NEC, vanwege transferperikelen. De Belg zat de afgelopen twee wedstrijden al op de bank en viel tegen Roda JC ook niet in. Verder zullen Rens van Eijden en Norbert Alblas ontbreken in de wedstrijdselectie.

Tegenstander
Telstar staat na drie gespeelde wedstrijden met zeven punten op een vierde plaats in de Eerste Divisie. De Velsenaren openende het seizoen met een gelijkspel op bezoek bij Jong AZ. Daarna werd er gewonnen van FC Den Bosch en afgelopen week won Telstar van Excelsior. De in Nederland teruggekeerde Glynor Plet tekende in de extra tijd als invaller voor de 3-0.

Vorige ontmoetingen

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen was op 18 januari 2019. In de Goffert werd het 1-1 door een eigen doelpunt van Telstar. De uitwedstrijd van vorig seizoen werd met 0-3 gewonnen door NEC: Sven Braken scoorde 2 keer en Jonathan Okita maakte één doelpunt.

De wedstrijd
NEC – Telstar staat onder leiding van Marc Nagtegaal en begint vrijdag om 20:00 in het Goffertstadion. Zoals altijd houden wij je op de hoogte van de wedstrijd via ons liveblog, Twitterkanaal en op de radio via RN7. De wedstrijd wordt niet live uitgezonden. Je kunt nog wel kaarten kopen, seizoenkaarthouders kunnen gratis iemand meenemen naar de wedstrijd.

Foto: Rob Koppers