Aankomende vrijdag neemt NEC het in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles (aftrap 18.45). Na twee doelpuntrijke overwinningen op FC Eindhoven en Jong FC Utrecht speelde NEC afgelopen dinsdag teleurstellend gelijk in de uitwedstrijd tegen Jong-PSV. De ploeg van Rogier Meijer zal dit vrijdag ongetwijfeld recht willen zetten.

Go Ahead Eagles
De ploeg uit Deventer bezet op dit moment de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie met één punt minder dan NEC. De ‘Eagles’ hebben onder andere gewonnen van Cambuur en speelden gelijk bij De Graafschap. Daartegenover staan teleurstellende resultaten zoals een gelijkspel in de eerste speelronde tegen FC Dordrecht en een verloren thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De laatste wedstrijd van de Deventernaren werd met 3-0 gewonnen; dat was afgelopen zaterdag tegen FC Eindhoven.

Bij Go Ahead Eagles speelt dit seizoen oud-NEC’er Bas Kuipers. De linksback vertrok deze zomer na één seizoen alweer uit de Goffert. Ondanks dat hij elke wedstrijd speelde in de door corona eerder afgebroken competitie werd zijn contract in Nijmegen niet verlengd. Hierop vertrok hij naar de ploeg van trainer Kees van Wonderen. Tijdens de laatste wedstrijd van zijn nieuwe ploeg scoorde hij de 3-0 en daarmee zijn eerste in dienst van de ‘Eagles’. 

Ook Jacob Mulenga staat sinds dit seizoen onder contract in Deventer. De spits, die in het verleden vijf jaar bij FC Utrecht gevoetbald heeft, heeft een contract van één jaar getekend en scoorde tegen FC Eindhoven gelijk bij zijn debuut. De 36-jarige spits scoorde 37 keer in 93 wedstrijden voor de Domstedelingen en is dus een speler om rekening mee te houden.

De ploeg van Van Wonderen steekt in een goede vorm. Van de laatste drie wedstrijden werden er twee gewonnen, namelijk van FC Eindhoven en MVV. Tussen deze overwinningen konden de ‘Eagles’ ook nog een puntje afsnoepen van titelkandidaat De Graafschap. NEC is dus gewaarschuwd. 

NEC
Ondanks de teleurstellende wedstrijd op de Herdgang pakte NEC dinsdagavond een zwaarbevochten punt. Thomas Beekman zorgde vlak voor tijd met een kopbal voor een puntje, waardoor de Nijmegenaren de vijfde plek bezetten in de Keuken Kampioen Divisie. Na twee uitwedstrijden tegen twee beloftenploegen mag NEC nu weer eens in de Goffert proberen drie punten te pakken.

Rogier Meijer zal vermoedelijk niks veranderen aan de opstelling van zijn ploeg. Ondanks twee mindere wedstrijden van aanvoerder Rens van Eijden zal hij niet gepasseerd worden. Dit kan misschien wel gelden voor Joep van der Sluijs. De jongeling kon tegen de twee beloften teams zijn goede spel niet doorzetten van de wedstrijd tegen FC Eindhoven en heeft met nieuweling Terell Ondaan een geduchte concurrent achter zich. 

Vorig seizoen
De thuiswedstrijd van NEC tegen Go Ahead Eagles was er een met veel doelpunten. Nadat NEC al vroeg op een 0-2 achterstand kwam na twee doelpunten van Martijn Berden, gingen beide ploegen met 1-2 de rust in na een goal van Zian Flemming. Nadat Ngombo er 1-3 van maakte knokte de Nijmeegse formatie zich terug door een doelpunt van Etien Velikonja en een tweede doelpunt van Flemming. Martijn Berden speelt momenteel nog steeds voor de ploeg uit Deventer, maar hij maakte nog geen minuten dit seizoen.

De wedstrijd
Vrijdagavond zal er om 18.45 afgetrapt worden in de Goffert. De wedstrijd staat onder leiding van Marc Nagtegaal en zal te zien zijn op FOX Sports. Ook houdt ForzaNEC natuurlijk een liveblog bij en verzorgt RN7 het radioverslag.  

Foto: Rob Koppers