Na een interlandonderbreking ontvangt NEC vrijdag het belofteteam van Ajax (aftrap 21.00 uur). De Amsterdammers verloren twee weken geleden, weliswaar met een B-team, met 0-4 van Roda JC. De laatste overwinning van NEC op Jong Ajax is alweer drie jaar geleden. NEC won toen met 2-1 door doelpunten van Mohamed Rayhi en Guus Joppen.
 
NEC verloor bij de competitiestart met 2-0 van Cambuur. Na een zwakke eerste helft aan Nijmeegse kant gingen beide teams met 0-0 de rust in. De tweede helft was beter maar kon niet voorkomen dan Sven Nieuwpoort, via de hand, de 1-0 kon maken. Later maakte Robert Mühren nog de 2-0 uit een strafschop. NEC is er dus op gebrand vrijdagavond te winnen in het eigen Goffertstadion.
 
Jong Ajax
Trainer Mitchell van der Graaf miste bij de competitiestart vrijwel zijn gehele selectie tegen Roda JC. Zijn gebruikelijke spelers speelden in de Johan Cruijff Arena een oefenwedstrijd tegen Union Berlin. Met een bijna onder-18-team gingen de Amsterdammers met 0-4 af tegen Roda. Jong Ajax treedt hoogstwaarschijnlijk met een verbeterde selectie aan tegen NEC.
 
Normaliter is Jong Ajax een lastige kluif voor NEC. In het kampioensjaar 2014/15 werd er op Sportpark De Toekomst gelijkgespeeld en werd er thuis gewonnen met 2-1. In 2018 speelde NEC drie keer tegen Jong Ajax. NEC verloor in het seizoen 2017/2018 met 2-0 maar de Amsterdammers lieten een geschorste speler invallen. NEC tekende protest aan en de wedstrijd moest opnieuw worden gespeeld. Het mocht alleen niet baten, NEC verloor weer. Ditmaal met 1-0. Het dieptepunt werd bereikt op 9 november 2018 toen NEC met 4-0 verloor in Amsterdam.

 
NEC
De Nijmegenaren oefende zaterdag tegen FC Groningen en speelde met 3-3 gelijk. NEC speelde met de sterkste elf tegen een B-elftal van de Noorderlingen. Thomas Beekman viel weer positief op in de oefenwedstrijd en pikte ook zijn goal mee. Ook Elayis Tavsan en Syb van Ottele scoorden aan Nijmeegse kant.
 
Trainer Rogier Meijer gaf vorige week aan dat hij graag drie dingen van zijn spelers ziet: ze moeten samenwerken, ze moeten agressief verdedigen en lef aan de bal hebben. Hij miste dat tegen Cambuur en hoopt dat zijn spelers het vrijdag tegen Jong Ajax wel kunnen laten zien. Ook is het maar de vraag wie Meijer op 10 laat starten. Tegen Cambuur speelde Dirk Proper daar, maar die maakte geen goede indruk. “Dirk had het moeilijk. Hij kwam weinig aan de bal en had grote ruimtes om zich heen”, aldus Meijer.
 
De wedstrijd
Op vrijdagavond 11 september trappen beide teams om 21:00 af in het Goffertstadion. Bij deze wedstrijd mogen de seizoenkaarthouders die in Poule A zijn ingedeeld aanwezig zijn. Zij hebben een uitnodiging via de mail ontvangen. De scheidsrechter is de 26-jarige Alex Bos. Hij wordt geassisteerd door grensrechters Jansen en Koopman. De wedstrijd is te zien op FOX Sports 3 en te volgen via het radioverslag van RN7.
 
Foto: Rob Koppers