Na de overwinning op Jong Ajax (2-1) afgelopen vrijdag wacht dinsdag alweer de volgende tegenstander. NEC gaat op bezoek bij FC Volendam. De laatste overwinning op FC Volendam dateert van 19 april 2019, toen won NEC door in de slotfase de 2-3 te maken.

NEC kende vrijdagavond een prettige avond. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd gewonnen van Jong Ajax (2-1). Rens van Eijden kopte raak uit een hoekschop van Jordy Bruijn en in de tweede helft maakte Bruijn de winnende treffer vanuit een strafschop en zorgde hiermee voor een verdiende overwinning.

FC Volendam
De ploeg uit Volendam wist dit seizoen nog niet te winnen. In de eerste wedstrijd speelden ze gelijk tegen Telstar (2-2) en afgelopen week verloren ze thuis met 0-1 van Jong FC Utrecht. NEC zal met de winst op Jong Ajax voldoende vertrouwen hebben getankt om in Volendam een resultaat te behalen.

FC Volendam is voor NEC de laatste jaren een fijne tegenstander gebleken. Uit de laatste acht ontmoetingen wist NEC er zeven te winnen. Alleen de laatste wedstrijd op 29 november 2019 ging verloren. In het kampioensjaar 2014/15 won NEC in eigen huis met 7-0. In het seizoen 2018/19 won NEC in eigen huis met 5-1.

NEC
NEC speelde tegen Jong Ajax in een 4-4-2-formatie, waar ze een snelle omschakeling nodig hadden. Met het loopvermogen van Elayis Tavsan en Ayman Sellouf, die op de zijkanten stonden, kon NEC sneller omschakelen, aldus Rogier Meijer.

De vraag is of Rogier Meijer vasthoudt aan de opstelling waarmee van Jong Ajax werd gewonnen, of dat hij nog wijzigingen aan gaat brengen. Kevin Bukusu is inmiddels weer fit en zou de plaats van Cas Odenthal in het centrum van de verdediging over kunnen nemen.

Naast de langdurig geblesseerde Mathias De Wolf, is het nog onduidelijk of Jonathan Okita weer bij de selectie zal zitten. Hij ontbrak tegen Jong Ajax omdat hij te veel hinder ondervond van een blessure aan zijn onderbeen.

De wedstrijd
Op dinsdagavond om 21:00 trapt NEC in het Kras Stadion af tegen FC Volendam. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter is Luca Cantineau. Het is de eerste keer dat hij een wedstrijd van NEC leidt. De wedstrijd is te volgen op FOX Sports 1 en via het radioverslag van RN7.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers