NEC gaat maandag op bezoek bij Jong Ajax. Een lastige tegenstander voor de Nijmegenaren, de laatste drie ontmoetingen werden gewonnen door de Amsterdamse beloften. Aan NEC de taak om haar valse seizoenstart goed te maken.

NEC opende het seizoen in mineur. In eigen huis werd tegen FC Eindhoven een vroege voorsprong van Anthony Musaba weggegeven. Door twee goals van Branco van den Boomen werd het 1-2. In het duel oogde het nieuwe centrale duo achterin Odenthal-Kvida nog niet waterdicht. Ook lieten de Nijmeegse aanvallers te wensen over. In de laatste twintig minuten dat NEC achter stond, wisten ze maar één echte kans te creëren.

Selectie
Met de komst van Tom van de Looi van FC Groningen heeft NEC maandag de beschikking over een extra optie op het middenveld. De twintigjarige middenvelder wordt gehuurd voor één seizoen. Ook werd dinsdag duidelijk dat jeugdspeler Dirk Proper meetraint bij het eerste elftal. Ook hij is een middenvelder, maar of hij mee zal doen tegen Jong Ajax is onduidelijk.

Joey van den Berg, die tegen FC Eindhoven nog als bankzitter een gele kaart bemachtigde, is samen met Mathias Bossaerts teruggezet naar Jong NEC. Zij mogen uitkijken naar een nieuwe club en ontbreken maandag dus in de selectie.

Van de Looi is een welkome aanwinst. Vorige week zaterdag werd duidelijk dat Mart Dijkstra lange tijd uit de roulatie is. De overige opties op het middenveld zijn: Tom Overtoom, Jellert van Landschoot en Mike Trésor Ndayishimiye.

Rens van Eijden is niet inzetbaar achterin bij NEC. De 31-jarige Ossenaar is nog een aantal weken bezig met het herstel van zijn liesblessure. Tegen FC Eindhoven werd Cas Odenthal de kans gegund in de verdediging. 

Tegenstander
Jong Ajax kende ook geen goede seizoenstart. Op bezoek bij TOP Oss verloren de Amsterdammers met 2-1. Oud-NEC’er Cihat Çelik opende de score bij zijn rentree voor Oss en Philippe Rommens verdubbelde de voorsprong uit een penalty. Enkel in de slotfase wist Jong Ajax wat terug te doen met een doelpunt van invaller Victor Jensen.

Het Jong Ajax van Mitchell van der Gaag is op veel plekken veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Zo’n elf spelers hebben de club verlaten. Uit de jeugdelftallen zijn enkele spelers doorgeschoven en met de komst van Kjell Scherpen en Kik Pierie beschikt het elftal over wat Eredivisie-ervaring.

Vorige ontmoetingen
NEC en Jong Ajax speelden in competitieverband in totaal zes keer tegen elkaar. De eerste competitieve ontmoeting (2014-2015) eindigde in een gelijkspel, waarna NEC de twee daaropvolgende wedstrijden won. In de laatste drie duels gingen de punten naar de Amsterdamse beloften.

De wedstrijd
Jong Ajax – NEC staat onder leiding van Laurens Gerrets en begint om 20:00 uur op De Toekomst. De wedstrijd wordt uitgezonden op FOX Sports 1. Daarnaast kunnen niet-abonnees de wedstrijd volgen via ons liveblog, Twitterkanaal en op de radio van RN7. Het is helaas niet meer mogelijk om kaarten te kopen voor het uitvak.

Foto: Orange Pictures