NEC staat met tien punten uit acht wedstrijden momenteel op de elfde plaats in de Eerste Divisie. Na vier keer gelijk te hebben gespeeld dit seizoen, zou een zege erg welkom zijn voor de Nijmeegse equipe. Vrijdag op bezoek bij NAC in Breda krijgen ze daar de kans voor. Net als vorige week komen we een oud-trainer tegen: Ruud Brood.

Afgelopen week stond werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. In een zwakke eerste helft, waar Go Ahead Eagles al na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Kort daarna was NEC een paar keer dichtbij een gelijkmaker. Maar er werden veelvuldig fouten gemaakt en dat leidde binnen het half uur ook voor een tweede tegentreffer. Kort voor rust was het Zian Flemming, die zorgde voor een aansluitingstreffer.

Na rust viel al snel een derde doelpunt voor de Deventenaren. Maar er volgde een ommekeer bij NEC, dat beter ging spelen. Dit leidde uiteindelijk ook tot een tweede doelpunt voor NEC, gemaakt door Etien Velikonja. Jonathan Okita werd neergehaald, waardoor NEC een strafschop kreeg. Flemming ging vervolgens achter de bal staan en schoot de ploeg op gelijke hoogte met Go Ahead. Daarna leek ook een winnend doelpunt in het verschiet te liggen, waar Okita een paar keer dichtbij was. Echter bleef het bij 3-3.