Dinsdagavond speelt NEC in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker in Kralingen tegen Excelsior. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op die wedstrijd.

NEC gaat waarschijnlijk met een positief gevoel naar Rotterdam toe, nadat het vrijdag Helmond Sport heeft weten te verslaan. Ondanks de vele kansen dat Helmond Sport in de eerste helft kreeg, was het NEC dat op voorsprong kwam door een geweldige omhaal van Achahbar. Na dat doelpunt kregen de Nijmegenaren meer controle over de wedstrijd en dit leidde tot het eerste doelpunt van Darri. Voor rust werd er nog wel vanuit een strafschop gescoord door de thuisploeg.

Na rust kwam de thuisploeg ook nog op gelijke hoogte met NEC. Na de gelijkmaker kreeg NEC meer grip op de wedstrijd. Kort voor tijd kwam Labylle via de flanken op en gaf de bal voor op Achahbar, hij zorgde er uiteindelijk voor dat NEC met drie punten naar huis gingen.

Tegenstander

Excelsior heeft afgelopen weekend een voorsprong uit handen gegeven tegen sc Heerenveen. In eigen huis werd met 3-3 gelijkgespeeld in een wedstrijd waar de Rotterdammers domineerde. Excelsior bezet momenteel de dertiende plaats in de Eredivisie, met zes punten uit zes wedstrijden.

Bij Excelsior treft NEC enkele oude bekenden: Ryan Koolwijk, Ali Messaoud en Lorenzo Burnet. De laatste twee speelden in de vorige ontmoeting tussen beide ploegen nog voor NEC.

Laatste ontmoeting
De laatste ontmoeting tussen beide ploegen is alweer een tijdje geleden. Op 22 april 2017 speelde NEC in eigen huis tegen de Rotterdammers, destijds werd het 0-1. Deze wedstrijd betekende het ontslag van Peter Hyballa, die na afloop van de wedstrijd boze fans ter woord moest staan voor het stadion.

De wedstrijd
Onder leiding van Jochem Kamphuis treedt NEC dinsdagavond om 20.45 aan in het Van Donge & De Roo Stadion. Het is nog niet bekend of Rens van Eijden weer terugkeert van zijn blessure. De wedstrijd is live te volgen via FOX Sports 1 of RN7.

Foto: Rob Koppers