Na een week zonder competitievoetbal komt NEC vrijdagavond weer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. De beloften van PSV zijn ditmaal de tegenstander en dit affiche betekent doorgaans een doelpuntrijk duel. Voor NEC de kans om de reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning te doorbreken.

De laatste competitiewedstrijd van NEC dateert van 4 oktober. Toen verloren de Nijmegenaren met 1-0 van NAC Breda door een doelpunt van Sydney van Hooijdonk. Niet geheel terecht, aangezien de Nijmeegse equipe geen slechte wedstrijd speelde. Het ontbrak vooral aan het scorend vermogen, want een aantal grote kansen werd niet benut.

Een week later, tijdens de interlandperiode, speelde NEC een besloten oefenduel tegen de Belgische subtopper RC Genk, maar verloor ook dat duel: 3-1. In deze wedstrijd had NEC een stuk minder in de melk te brokkelen en was de uitslag terecht. Het enige lichtpuntje was de rentree in de basis van vedette Rens van Eijden na lang blessureleed, die de hele wedstrijd heeft gespeeld. Tegen NAC viel de verdediger al in.