Vrijdagavond staat er een heuse topper op het programma. In de Goffert wordt er gespeeld tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie: Go Ahead Eagles.

NEC zal met veel vertrouwen de wedstrijd ingaan, nadat het dinsdagavond na verlenging Excelsior heeft weten te verslaan met 2-3. Met een half B-elftal werd er bij vlagen goed gevoetbald. Na een vroege 2-0 achterstand, was het NEC dat zich knap terug knokte in de wedstrijd en daarna drie keer wist te scoren. Ook Paolo Sabak en Mike Ndayishimiye, de spelers die mochten invallen, lieten een goede indruk achter. Doordat niet alle gebruikelijke basisspelers de hele wedstrijd speelden, lijkt het geen grote invloed te hebben op de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Tegenstander

Go Ahead Eagles is bezig aan een sterk seizoen. Dinsdagavond bereikte de Deventenaren ook de tweede ronde van het bekertoernooi. De ploeg won zonder goed te spelen met 2-0 van FC Eindhoven. John Stegeman voerde ook enkele wijzigingen door in de basisopstelling. Dat pakte niet heel positief uit. Voor rust vielen er genoeg kansrijke aanvallen, maar telkens waren ze te slordig op de momenten dat het er op aan kwam. Halverwege de tweede helft kwam Go Ahead dan toch op voorsprong en vlak voor tijd viel ook nog een tweede treffer.

In de Keuken Kampioen Divisie staat de ploeg uit Deventer met vijftien punten uit zes wedstrijden bovenaan. Ze hebben één punt meer dan NEC. Bij winst van de Nijmegenaren vrijdag kan de koppositie worden overgenomen, afhankelijk van de andere wedstrijden.

Eerder namen we enkele potentiële concurrenten onder de loep. Lees hier het verslag over Go Ahead Eagles.

Laatste ontmoeting
De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateert van 12 januari dit jaar. In de eerste wedstrijd onder Pepijn Lijnders werd er met ruime cijfers gewonnen van Go Ahead Eagles. In het eigen Goffertstadion won NEC met 5-1. Anass Achahbar scoorde een hattrick. Daarnaast waren Ferdi Kadioglu en Jari Schuurman trefzeker.

De wedstrijd
Mogelijk moet Jack de Gier nog wat puzzelen aan de opstelling. Zo speelden bijvoorbeeld Guus Joppen en Mart Dijkstra een goede wedstrijd tegen Excelsior. Rens van Eijden is nog niet fit genoeg en doet niet mee.

Kevin Blom is aangesteld om de wedstrijd in goede banen te leiden. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 en is live te volgen via FOX Sports 1 of RN7.

Foto: Rob Koppers