Vrijdag is de kersverse kampioen van de Eerste Divisie, FC Twente, om 20.00 de tegenstander van NEC in de Goffert. De Nijmegenaren wonnen afgelopen maandag van RKC en maakten daardoor een sprong van de elfde naar de negende plaats. Met twaalf punten uit vier wedstrijden heeft NEC een goede vorm te pakken en lijken de play-offs bijna niet te kunnen ontglippen.

NEC heeft maandag tegen RKC Waalwijk goede zaken gedaan. De Nijmegenaren passeerden RKC, dat van de zevende naar de tiende plaats afzakte. De bezoekers openden wel de score. Na ruim een halfuur spelen was het spits Stijn Spierings die de bal simpel binnenliep. NEC ging met een achterstand de rust in maar kort na de thee bracht Ferdy Druijf, op aangeven van Mart Dijkstra, zijn ploeg op gelijke hoogte. Met nog een krappe twintig minuten spelen was de volgende goal voor de Nijmegenaren een feit. Een afgemeten steekpass van Jordi Bruijn op Jonathan Okita was de fundatie voor de voorsprong. Laatstgenoemde tikte hem langs de keeper en zorgde voor de drie punten.

FC Twente
NEC krijgt vrijdag FC Twente op bezoek. De Tukkers konden maandag bij winst op Jong AZ het kampioenschap veiligstellen maar na het laatste fluitsignaal stond het nog steeds 0-0. Toch was het feest in Enschede, omdat concurrent Sparta met 2-0 verloor tegen Jong PSV en FC Twente dus niet meer in te halen was. FC Twente keert zodoende na één seizoen in de Eerste Divisie meteen weer terug naar de Eredivisie. Dinsdagavond werd de selectie gehuldigd door de fans.